Sport

De lessen van de sportklas onderscheiden zich van de 'normale' gymlessen door een combinatie van verbreding en verdieping. Je krijgt elke les huiswerk en er wordt van je verwacht dat je een voorbeeldfunctie aanneemt in de school. Je hebt 1,5 tot 2 uur meer L.O. in de week.

Verbreding

Je gaat andere sporten ervaren dan die je meestal tegenkomt. Voorbeelden: schaatsen, klimmen, thaiboksen, snowboarden, rugby en flagfootball.

Verdieping

Je leert meer over diverse sporten: wat de regels zijn, maar ook hoe je die moet toepassen als scheidsrechter. Je leert hoe je een toernooi moet maken en leiden. Je gaat nadenken hoe je een beweging leert of aangeleerd krijgt en dat uitwerken in een verslag.

  
Huiswerk

Voor en na elke les maak je huiswerk dat om de paar weken nagekeken wordt. Al die uitgewerkte verslagen komen in je 'Sportfolio' dat eind van het jaar helemaal netjes ingeleverd moet worden.

Wie is geschikt?

Je vindt bewegen leuk (je hoeft dus geen topsporter te zijn)
Je vindt het leuk om samen met anderen een spel uit te denken en uit te voeren
Je vindt het leuk om na te denken over wat je geleerd hebt en dat uiterst netjes uit te werken in een verslag
Je wilt later misschien werk hebben dat met sport te maken heeft (gymdocent, fysiotherapeut, trainer, sportbond, gemeentesport)
Je bent bereid, en in staat, om regelmatig op vrijdag later klaar te zijn met school dan 16.30 uur. Ongeveer de helft van de lessen duurt langer, omdat ze buiten de school plaatsvinden.

Wie is niet geschikt?

Je wilt eigenlijk alleen maar meer gymles hebben en balsporten doen, en dus niet allemaal moeilijke dingen doen
Je wilt geen extra huiswerk hebben
Je sport al heel veel in de week en hebt het al zwaar genoeg om dat met school te combineren
Je moet op vrijdagmiddag altijd trainen en kan daardoor niet nog later les hebben dan 16.30 uur.

Zo kom je er in

Je gymdocent zal in de L.O.-les informatie geven over de sportklas. Hier kan je eventuele vragen die je hebt beantwoord krijgen. Als je besluit dat je wel geschikt bent en dat je in de sportklas zou willen geef je dat aan op het moment dat alle eerste klassers hun keuzes moeten opgeven.

Meestal willen er twee keer zoveel leerlingen in de sportklas als erin kunnen! De gymdocenten komen daarom bij elkaar om te bekijken, te overleggen en te beslissen welke van de geïnteresseerden in de sportklas kunnen komen. Ze baseren dat op de ervaring die ze met je hebben opgedaan in het eerste semester tijdens de gymlessen. Als je wordt uitgekozen verbind je je voor het gehele tweede semester én klas 2 aan de sportklas.

Extra kosten Accentmodule Sport

Aan de Accentmodule Sport zijn extra kosten verbonden voor de speciale SMC-sportkleding, bestaande uit t-shirt, korte broek, trainingsbroek en trainingsjasje. Dit zal rond de € 70 bedragen, en deze kleding blijft eigendom van de leerling na het beëindigen van de accentmodule Sport.