Tussen de regels door lezen…

Lezen. De ene leerling verliest zich graag helemaal in een boek, de ander gruwelt van de verplichte boekenlijsten op school. Uiteindelijk lezen we eigenlijk állemaal de hele dag door. In schoolboeken, tijdschriften, de ondertiteling op televisie, in e-mails, zelfs in apps, op Facebook en op internetsites.

Hoog tijd dus om eens een dag bewust met die dagelijkse bezigheid bezig te zijn. En welke gelegenheid leent zich dan beter dan de jaarlijkse Boekenweek!

Tijdens de lessen Nederlands besteden we in de maand maart aandacht aan de Boekenweek, het bijbehorende thema en aan lezen in het algemeen.

Op 15 maart 2018 gaan we met de klassen 1Vx1, 1Vx2, V2x en V3x naar Den Haag. Daar bezoeken we gezamenlijk het Museum voor Communicatie. Hier besteden we aandacht aan de impact van de smartphone. We reflecteren op ons eigen smartphonegebruik en de consequenties ervan voor onze omgeving. Het museum biedt ook een interactieve belevingstour door de wereld van communicatie.

Ook bezoeken we het Kinderboekenmuseum en het Literatuurmuseum. De leerlingen van klas 2 en 3 ondernemen via een app een Literaire Route [stadswandeling] door de stad, de klassen 1 doen een programma in het Kinderboekenmuseum.

Uiteraard gaan we tussen de middag met z’n allen gezellig lunchen.

We maken er een mooie dag van!