Park Zuid-Kennemerland

In mei gaan de leerlingen van klas v2x op bezoek bij ‘Nationaal Park Zuid-Kennemerland’. In ‘Nationaal Park Zuid-Kennemerland’ start om 10:00 uur de excursie vanaf het restaurant de Bokkedoorns. Leerlingen krijgen een rondleiding door het Nationale Park en leren daarbij van alles over ecologie, natuurbeheer en ontstaansgeschiedenis van de duinen. Ook mogen we onder begeleiding van twee boswachters een afgesloten gedeelte van het gebied in waar Europa’s grootste landzoogdier vrij rondloopt; de wisent.

Daarnaast is natuurbeleving en het leren genieten van natuur ook een belangrijke reden voor deze excursie. Ook gaan we aan het strand van Bloemendaal aan de slag met grondboringen en het verschil tussen jonge en oude duinen bekijken. Hopelijk is het mooi weer en kunnen we genieten van de eerste voorjaarsbloeiers, kikkers en hagedissen, herten en vogels en prachtige landschappen.

Vanaf 8.50 uur verzamelen we op het parkeerterrein van de Zaanse Schans. We vertrekken ’s morgens stipt om 9.00 uur met de bus vanaf school naar het Nationaal Park. ’s Middags zal de bus 16.00 uur aankomen op school. De begeleiding is in handen van de heer Helfensteijn, de heer Bok en de heer Vredevoort.

Gezien de aard en duur van de excursie is het verstandig het volgende mee te nemen: stevige (wandel)schoenen, genoeg eten en drinken voor de dag en eventueel regenkleding als het wat minder prettig weer is. De kosten van deze excursie zijn reeds verrekend via de algemene schoolkosten.