vwoXtra-brugklassen brengen bezoek aan Escher in Het Paleis

14 mrt 2018

In het kader van een gezamenlijk project van de vakken Art & Design en Wiskunde zijn de vwoXtra-brugklassen naar Escher in Het Paleis geweest in Den Haag. Bij een deel van Eschers beroemdste werken spelen wiskundige principes, vormen en ideeën een belangrijke rol.

Lees meer

Brugklasleerling vindt ijsvogel in het ijs tijdens vorstperiode

13 mrt 2018

Onze brugklasleerling Christoph van Ingen deed tijdens het schaatsen met zijn zusje een wel heel bijzondere vondst: een ijsvogel in het ijs! Christoph fotografeerde de vogel waarna deze foto de hele wereld overging. Inmiddels heeft Christoph 'zijn' ijsvogel overhandigd aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Lees meer

Leerlingen SMC doen verslag werkzaamheden NLdoet bij KZ

12 mrt 2018

De leerlingen uit v4b hebben op vrijdag 9 maart onder begeleiding van sportredacteur Eric Stouwen twee pagina’s gevuld voor Dagblad Zaanstreek. Ze deden verslag van een vrijwilligersactie die korfbalvereniging KZ / Hiltex organiseerde in het kader van NLdoet.

Lees meer

Oud-leerling promoveert Cum Laude!

07 mrt 2018

Oud-leerling Lucie Vermeulen is afgelopen maand cum laude gepromoveerd aan Wageningen University en draagt nu de titel doctor. Met verve verdedigde ze haar proefschrift ’Cryptosporidium in rivieren van de wereld’ en de presentatie van het zogenoemde GloWPa-Crypto model. Hiermee brengt ze in kaart hoe de ziekteverwekker cryptosporidium zich via water verspreidt.

Lees meer

Onderwijsinspectie: 'SMC is goed!'

01 feb 2018

Op 30 en 31 januari heeft de Onderwijsinspectie het vierjaarlijkse groot onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van onze school. In het nagesprek heeft de lovende beoordeling van inspectie ons met enorme blijdschap en trots vervuld. Op alle categorieën heeft de inspectie ons de beoordeling "GOED" verleend, de hoogst mogelijke waardering. Een school die in staat is om op alle categorieën zo hoog te scoren, noemde de inspecteur “briljant”. Het inspectierapport volgt over enkele weken en wordt op de website geplaatst.

Lees meer