Commissietraining Spectrascholair

10 sep 2018

Afgelopen vrijdag was weer de jaarlijkse commissietraining van spectrascholair. Ruim 90 man werden klaargestoomd om alle vrijdagavond activiteiten te organiseren.

Lees meer

College Tour: Leerlingen bezoeken Fokker op Schiphol

25 jun 2018

Vrijdagmiddag 22 juni was er weer een College Tour excursie. Dit keer naar Fokker op Schiphol. Tien leerlingen en twee begeleiders werden hartelijk ontvangen. Na een interessante presentatie over Fokker, het "waarom vliegt een vliegtuig" en een paar goede vragen van de leerlingen was het tijd om zelf vliegtuigen te gaan bouwen. Of liever gezegd, vouwen, van papier.

Lees meer

ZaansFit AZ Zomerkamp

25 jun 2018

In de zomervakantie organiseert de gemeente Zaanstad in samenwerking met AZ, Sportbedrijf Zaanstad, Jongeren Op Gezond Gewicht en GGD Zaanstreek-Waterland het ZaansFit AZ Zomerkamp 2018.

Lees meer

Finaledag Olympic Moves succes ondanks de regen

12 jun 2018

Afgelopen vrijdag heeft het SMC bij twee sporten meegestreden in de finales van de Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Van onze school kwamen tennissers en korfballers in actie.

Lees meer

Leerlingen uit h2t1 in finale Technasium Top Awards

12 jun 2018

Dinsdag 5 juni namen de leerlingen van h2t1 het op tegen alle andere finalisten van de TTA (Technasium Top Awards). Caroline, Jurn, Jip en Lars begonnen met gezonde spanning aan hun presentatie voor een deskundige jury. Na een duidelijke uiteenzetting over het Hepatitis C-virus werd het vuur ze nog aan de schenen gelegd door pittige vragen van de jury. Zij wisten zich hier goed doorheen te slaan en de jury was onder de indruk van de mooie, heldere wetenschappelijk poster.

Lees meer