Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

De bouw gaat starten!

17 december 2018

In de eerste Nieuwsbrief van dit schooljaar schreven wij al over de realisatie van de Technasiumwerkplaats en de collegezaal (in de vleugel bij het oude glazen trappenhuis) en wordt ook "de schil" van deze vleugel gerenoveerd. Na een lang traject kunnen we eindelijk tot plaatsing overgaan van de tijdelijke huisvesting achter de school. Hoera!!

Er worden zes lokalen geplaatst in de kerstvakantie die we tijdens de bouw gaan gebruiken. Planning is dat deze lokalen begin februari in gebruik genomen gaan worden. De lokalen krijgen de namen van Zaanse molens zoals o.a. “De Kat”, “De Poelenburg”. 

Het St. Michaël College heeft sinds twee jaar, als enige school in de Zaanstreek een Technasium. Met het aangaan van een partnerschap tussen het Zaanse bedrijfsleven, de maatschappelijke organisaties en onze school wordt de kwaliteit van het technologisch onderwijs aan de Zaanse jeugd naar een hoger niveau getild en het zal de wederzijde relatie positief beïnvloeden. Leerlingen maken binnen het Technasium opdrachten uit het echte bedrijfsleven. Jonge nieuwsgierige leerlingen zien vaak slimme, originele en goed uitvoerbare oplossingen. 

Om onze doelen te verwezenlijken, is een goed geoutilleerde werkplaats voor onze Zaanse leerlingen een noodzakelijke onderwijsvoorziening om modern en eigentijds onderwijs te kunnen bieden. Duurzaamheid willen we bij de inrichting van de werkplaats nadrukkelijk centraal stellen. In de werkplaats worden de leerlingen uitgedaagd om hun kennis in te zetten bij het bedenken van oplossingen voor “echte” problemen.



« ga terug