Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Klas v1x op excursie naar Den Haag

14 maart 2019

Daar gingen we dan, tassen vol snoep onder de arm, goede zin in een dagje wat anders dan de gebruikelijke schoolbanken, met de bus op naar Den Haag!

Het programma was divers: de dag begon natuurlijk met een korte wandeling rond de hofvijver en over het Binnenhof- je bent immers niet iedere dag in het politieke hart van ons land!

Toen door naar Museum Meermanno, huis van het boek. Museum Meermanno is het oudste boekenmuseum ter wereld, een feitje dat op zichzelf natuurlijk al de nodige indruk maakt. Het museum richt zich op de uiterlijke vorm en de ontwikkeling van de vormgeving van boeken en is gevestigd in het sfeervolle voormalige woonhuis van baron Van Westreenen van Tiellandt (1783-1848). Naast een mooie rondleiding door het museum werden de leerlingen getrakteerd op een workshop Pop-up, waarin ze een eigen verhaal mochten vertellen middels een pop-upkaart.

Na een zonnige lunch in de achtertuin van het museum was het op een draf door naar Escher in het Paleis. Daar struinden de leerlingen rond over drie verdiepingen met ruim honderdvijftig prenten van Maurits C. Escher (1898-1972), variërend van zijn vroege Italiaanse landschappen tot zijn kenmerkende vlakvullingen, zijn onmogelijke gebouwen en zijn wereldberoemde Metamorphoses. Gewapend met een potlood en een vragenboekje hebben de leerlingen alle relevante informatie uit het museum weten te halen om straks te gebruiken voor een opdracht bij de vakken wiskunde en Art & Design. 

De tijd vliegt als je het leuk hebt, zo ook op deze vrijdag 08 maart. Zo waren we halverwege de middag alweer onderweg naar huis- geïnspireerd, uitgelaten en voldaan!

Kees Vleeming, docent wiskunde
Jasmijn Ruijter, docent Nederlands



« ga terug