Leerlingen uit h2t1 in finale Technasium Top Awards

12 juni 2018

Dinsdag 5 juni namen de leerlingen van h2t1 het op tegen alle andere finalisten van de TTA (Technasium Top Awards). Caroline, Jurn, Jip en Lars begonnen met gezonde spanning aan hun presentatie voor een deskundige jury. Na een duidelijke uiteenzetting over het Hepatitis C-virus werd het vuur ze nog aan de schenen gelegd door pittige vragen van de jury. Zij wisten zich hier goed doorheen te slaan en de jury was onder de indruk van de mooie, heldere wetenschappelijk poster.

Hierna konden de finalisten zich bij de rest van de klas voegen om naar de Night of the Nerds te gaan. Deze technologiebeurs was een verrassend kijkje in de keuken van de toekomst. De leerlingen hielden zich bezig met het in elkaar zetten van auto's en vliegtuigjes, ontwierpen computerspelletjes, maakten schetsen voor een virtueel mode-experiment, raceten op Segways, bliezen leven in afgekeurde, gepensioneerde furby's, konden muziek draaien door middel van hun ID-kaart of bankpas, bekeken allerlei projecten door een VR-bril, je kon het zo gek niet bedenken of er was wel iets over te vinden.

Vol enthousiasme kwamen de leerlingen na enkele uren weer naar buiten om zich te begeven naar het Evoluon. Hier werd de TTA afgesloten en werden de winnaars per transmissieroute (manier waarop een virus zich verspreidt) bekend gemaakt. Helaas bleek het SMC niet tot deze laatste groep te horen, maar dat neemt niet weg dat onze leerlingen het fantastisch gedaan hebben en we een heel mooie dag in Eindhoven hebben beleefd tijdens de Dutch Technology Week.« ga terug