Leerlingen winnen prijs!

12 januari 2018

Leerlingen van het Technasium, van het St. Michaël College in Zaandam, presenteerden op donderdag 11 januari hun plannen om fietsers, voetgangers en automobilisten te laten stoppen voor het rode licht voor een brug. Dit alles in het kader van de campagne 'Rood licht, goed dat je wacht'. De jury beoordeelde de plannen onder andere op veiligheid, innovativiteit en haalbaarheid. Sanne, Melle en Matt werden door de jury tot winnaar uitgeroepen.

VWO klas 4 van het St. Michaël College voerde in opdracht van de gemeente Zaanstad een project uit met als centrale vraag: hoe kan de als gemeente via – bij voorkeur - technische oplossingen ervoor zorgen dat iedereen stopt voor het rode licht. De jury onder voorzitterschap van wethouder Leny Vissers-Koopman riep de groep van Melle Bosgraaf, Matt Molenaar en Sanne Offenberg uit tot winnaar. Zij kwamen onder ander met het idee om sensoren onder de brug te plaatsen, die afgaat als iemand onder de bomen doorgaat, terwijl ze al dalen of al naar beneden zijn en bij de bruggen een klok te plaatsen, waarop passanten kunnen zien, hoe lang het nog duurt voordat de slagbomen naar beneden gaan en de brug geopend gaat worden.
 
Het winnende voorstel zal in opdracht van de gemeente verder onderzocht worden door een professioneel bedrijf. De leerlingen met het winnende idee kregen een waardebon. Alle 29 deelnemende leerlingen kregen ook een goodiebag als dank voor hun deelname.
 
 Eind 2017 brachten de leerlingen op uitnodiging van de gemeente een bezoek  aan het Havenkantoor en het sluiswachtershuis op de Wilhelminabrug. Ook namen zij een kijkje onder de Wilhelminabrug. Hoe zit zo'n brug nou technisch in elkaar? Wat doen de medewerkers van de Centrale Post in het Havenkantoor? Wat doet een brugwachter en welke handelingen worden uitgevoerd voor brugopeningen en sluisbediening? Dit alles in het kader van de campagne 'Rood licht, goed dat je wacht.' Het presenteren van de oplossingen om fietsers, voetgangers en automobilisten te laten stoppen voor het rode licht voor een brug, was de afsluiting van hun project.
 
 


« ga terug