Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Technasiumonderwijs zoals het hoort

30 november 2018

De leerlingen van het SMC vinden steeds beter de weg naar het Technasiumlokaal, waardoor het onderwijs binnen het Technasium invulling krijgt zoals wij dat voor ogen hadden toen we drie jaar terug startten met het Technasium. De leerlingen uit v3t1 zijn bezig met een keuzeproject en werken gedurende het jaar in blokken aan iets waar hun hart ligt.

Zo wordt er uitgebreid geëxperimenteerd met Arduino en programmeren, wordt er een nieuwe Formule1-baan ontworpen, wordt er gewerkt aan een eigen auto, aan schone energie, aan een veilig kruispunt waar de leerlingen dagelijks overheen fietsen, aan een project voor goede doelen, aan een raam dat niet meer beslaat, en dat alles aan de hand van een bètatechnisch vraagstuk waarmee de leerlingen verschillende vaardigheden vergroten.

Dit levert in het lokaal al een verscheidenheid aan activiteiten op, maar daarnaast zijn ook leerlingen uit andere technasiumklassen welkom om tijdens een tussenuur te werken aan hun projecten. Dit zorgde er op een ochtend voor dat er nog eens dertien gasten in groepjes aan het werk waren. Het geheel leverde een prachtig beeld op van zelfstandige, geïnteresseerde, hardwerkende tieners waar de TOA en docent heel erg blij van werden en trots op waren. In de toekomst, wanneer onze nieuwe technasiumwerkplaats gerealiseerd is, zal deze vorm van projectonderwijs alleen maar beter ingevuld kunnen worden.

Natasja Beemsterboer,
Technator St. Michael College



« ga terug