Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Tweede klassers doen onderzoek in de Kalverpolder

28 mei 2018

Op 23, 24 en 25 mei zijn de​ tweede​ klassers op onderzoek uitgegaan in de Kalverpolder. Als​ de school midden in zo'n prachtig Europees beschermd natuurgebied staat, ​wil je er natuurlijk ​meer van weten.

​Voor het vak biologie zijn de leerlingen​,​ onder toeziend oog van de vrijwilligers van de 'Stichting Kalverpolder'​,​ per boot het veld in gegaan om vogels te spotten. De leerlingen hebben geleerd hoe de ​meest voorkomende vogels uit ​dit gebied er uitzien en ​zij hebben ​er ​meer ​informatie over gekregen​. ​Zij weten nu bijvoorbeeld dat een gierzwaluw zijn hele leven nooit op de grond komt​, en dat gruttojongen zonder hun ouders helemaal de weg naar Afrika kunnen vinden​!​

Op het eilandje van 'Werkgroep de Kooiakkers' is onderzoek gedaan naar verschillende planten en waterdieren. Dit allemaal om de ecologie en biodiversiteit van het gebied beter te begrijpen.

Naast​ het vak​ biologie zijn de leerlingen ook voor de vakken ​a​ardrijkskunde en geschiedenis aan de slag gegaan. Door middel van grondboringen zijn de leerlingen terug in de tijd gegaan om te kijken hoe het gebied er vroeger uitzag. 
​Een bezoek aan het Zaans museum heeft hen veel geleerd over de industriële geschiedenis van het gebied.

​Wat een leuk en leerzaam project voor iedereen!

Meer foto's


Van deze activiteit zijn nog meer foto's beschikbaar.
Deze foto's kunt u vinden in de Foto-pagina op het ouder-, leerling- en personeelsportaal



« ga terug