25 x Goethe Zertifikat

oktober 2017

Herzlichen Glückwunsch zum Goethe Zertifikat, unseren Goethe-B1-Schülerinnen und Schülern!

Het afgelopen schooljaar heeft een grote groep van 25 leerlingen van het SMC uit HAVO4 en VWO4 met veel succes deelgenomen aan de lessen voor Goethe-Deutsch. De leerlingen doen dit als extra. Zij hebben dus naast hun reguliere lessen Duits nog 1 extra uur les per week. In juni was het dan zover. De leerlingen werden getoetst op hun lees-, luister-, schrijf- en spreekvaardigheid. Vooral het laatste onderdeel werd als zeer spannend ervaren, omdat er iemand speciaal van het Goethe-Institut uit Amsterdam naar het SMC kwam om samen met Dhr. Lindner en mevr. Burón het mondelinge examen af te nemen.

Nu is er eindelijk de uitslag: Ze zijn allemaal geslaagd! En dat nog eens met een fantastisch resultaat, een gemiddelde van 8,5 over alle vaardigheden! Op 4 oktober hebben de leerlingen hun diploma in ontvangst mogen nemen, waarbij een traktatie en een cadeautje van de schoolleiding natuurlijk niet mochten ontbreken. Wij willen nogmaals al onze Goethe-leerlingen van harte feliciteren met deze fantastische prestatie.

Mit freundlichen Grüßen,

im Namen der ganzen Fachgruppe Deutsch

Ilona Burón Klose und Andreas Lindner

Gratuliere! (van links naar rechts en van boven naar beneden: Merlijn, Rebecca, Jetske, Caitlin, Koen, Remco, Imke, Mirthe, Carolijn, Jelano, Lars, Nathalie, Chiara, Imme, Sterre, Kirsten, Heleen, Linda, Ruben, Tjarko, Ivar, Jesper, Daan en Sam)(Matthias ontbreekt helaas op de foto, wegens ziekte)

« ga terug