BWW update

oktober 2017

Het complete fotoalbum van de tweede week kunt u hier bekijken. 

Dag IV

Vanmorgen mochten de leerlingen iets langer slapen, omdat ze gisteravond allemaal hebben gewandeld op de hei. Dat ging heel goed! Alle groepjes bleven bij elkaar en niemand is verdwaald, petje af. En vandaag is het weer een prachtige dag: droog en warm, wat een mazzel!

Vlakbij het bungalowpark strijden op deze donderdag de klassen tegen elkaar tijdens het Levend Strategospel in het bos. Dat is altijd erg spannend en ook de docenten zijn heel fanatiek! Ondertussen zijn een paar groepjes bezig met binnenactiviteiten in de huisjes, waaronder het schrijven van de Splash! van vandaag.

Vanavond is alweer de afsluiting van deze geslaagde week. De Grote Zaal wordt omgetoverd tot een ware Jungle-disco, inclusief licht en natuurlijk heel goed geluid. Maar eerst mogen we allemaal genieten van de optredens uit de verschillende klassen. Ik ben erg benieuwd wat de artiesten voor ons in petto hebben! En dan morgenochtend inpakken en weer op huis aan, ook wel weer een fijn idee. Dan kunnen we terugkijken op een mooie, gezellige week en zeggen daarom nu alvast: Dank je wel Appelscha, het was geweldig!

 

Dag III

Op deze mooie zonnige woensdag zijn klas V1X1 en V1a te vinden in het bos en op de hei, waar ze het Tasjesspel spelen. Wat een geluk, zulk weer! De frieten smaakten weer goed, en de sfeer was uitstekend. Vanavond, als alle tasjes verzameld zijn, gaan deze klassen eten in het pannenkoekenhuis. Dat zal wel smaken, na al dat fietsen!

B1b heeft vandaag de plaatselijke krant gemaakt, kennis gemaakt met hun Chinese dierenriemteken, leren handlezen en toneel gespeeld. Vanmorgen waren de leerlingen uit deze klas te vinden op het klimparcours. V1a heeft zich eerst voorbereid op de bonte avond: er werden mooie leeuwen- en apenmaskers gemaakt voor het Jungle feest, en er waren verschillende groepjes bezig met het oefenen van een lied, dans of andere act voor de afsluiting. Na de lunch mochten zij hun moed laten zien bij de klimtoren en van de springpaal afspringen, die heel erg wiebelt als je er bovenop staat. Spannend, maar wel leuk!

  

Zou de zelfgemaakte spaghetti lekker zijn vanavond? En het vlees goed gebakken, niet te rauw? Er moet goed gegeten worden, want vanavond staat de Nachtelijke Oriëntatietocht op het programma. Met je huisje wandelen over de hei, van post naar post, in het donker. En dan komt het echt aan op samenwerken en vertrouwen, want het is soms best spannend, zo ’s nachts. Het wordt een prachtig heldere nacht, dus dat wordt genieten!

 

Dag II

Hoewel er een klein sluiertje voor de zon hing vandaag, was het wederom een heel geslaagde dag! Klas V1x1 legde een spannend parcours af op de klimtoren en de leerlingen uit V1a bereidden zich voor op de slotavond: ze maakten maskers, oefenden een dans en versierden t-shirts. Ondertussen waren B1b en V1b vandaag aan het fietsen op de hei en in het bos. Tijdens de klassendag hingen ze vanmorgen tasjes op, die de andere klas vanmiddag weer zou verzamelen. Tussendoor kregen de leerlingen een lekker frietje en vanavond: pannenkoeken! De kinderen uit V1a en V1x1 mochten hun eigen potje koken, spannend of dat weer gelukt is! Morgen wordt het wederom een mooie dag vol activiteiten, dus na het avondspel vlug slapen, als dat lukt…

  

Dag I

Op deze fantastisch mooie maandag zijn de leerlingen van b1b, v1a, v1b en v1x1 naar Appelscha vertrokken. Na de zware wandeling met rolkoffers en weekendtassen naar de huisjes heeft iedereen zijn bed opgemaakt en zich geïnstalleerd. Daarna ging het er wild aan toe bij de zeskamp: wat een sportiviteit!!

   

Vervolgens snel wat boodschappen doen bij de winkel en daarna eten koken. Spannend! Is het bij iedereen gelukt? Of waren die aardappelen toch wat rauw? En rook ik daar een aangebrande wrap?

En dan vlug verzamelen voor het avondspel. Het is donker, maar niet koud! Wie vindt als eerste het wijze nachtdier bij het Dierengeluidenspel? En wie smokkelt de meeste waar bij het Smokkelspel? Wat zullen we goed slapen allemaal, na deze geslaagde eerste dag!!

 

Tweede groep vertrokken

  

De tweede groep brugklasleerlingen is vanmorgen vertrokken. Met een heerlijke zonnetje en ook het vooruitzicht op een stralende week, vertrokken zij richting Appelscha. Later vandaag meer ...

 

Het verhaal en de foto's van de eerste groep

Het complete fotoalbum van de eerste week kunt u hier bekijken. 

Dag IV

Is het nu al voorbij??

Nog even een laatste schrijven, voordat de disco gaat beginnen. Geen foto’s, want het is een drukke dag geweest, ik schrijf toch snel tussen de bedrijven door. Wat is er gebeurd:

  • Klas 1 BD hebben met levend stratego gewonnen van klas V1X2.
  • Klas B1 C hebben gewonnen van klas B1A.
  • Er is druk geoefend voor de bonte avond, we gaan een paar prachtige optredens te zien krijgen.
  • Het was een zonnige en frisse dag, maar wat hebben we het getroffen zeg deze week.

Tsja, volgende week 21 graden, of daar nou zoveel aan is? (ha ha). Nou, morgen kunnen jullie je kroost weer in de armen sluiten enne………vroeg naar bed!!

Voor de laatste keer dan een groet uit Appelscha

 

Dag III

Woensdag in Appelscha.

Wat treffen we het! Natuurlijk, het weer zit mee, alhoewel het vandaag wel iets kouder was. Maar we treffen het vooral met die geweldige kinderen! Ze zijn leuk, gezellig, doen goed mee en zijn onvermoeibaar (maar is dit nou een voordeel of een nadeel?)

  

Vandaag werd er door klas B1C en V1X2 gefietst. Hier en daar een verdwaald groepje, maar uiteindelijk was iedereen op tijd binnen en konden ze van de heerlijke pannenkoeken genieten.

Klas B1A en B1D mochten vandaag het klimparcours doen en er zaten weer toppers tussen hoor! Zonder enig vrees werden grote hoogtes bedongen en sprongen de meeste kinderen van de 9 meter paal of ze nooit anders hebben gedaan!

Ze hadden vandaag ook een dagdeel binnen en vooral bij het onderdeel  ‘drama’ gingen een aantal leerlingen helemaal los; we hebben acteertalent mee!

En jemig, wat gaat het dan opeens snel. Vanavond nog de nachtelijke orientatietocht en dan donderdag alweer de laatste activiteiten.

Voor vandaag een groet van ons allen uit Appelscha!

 

Dag II

De eerste nacht is geweest…….

……en we hebben geslapen! Niet iedereen was de hele nacht stil, maar sommige leerlingen hebben toch 8 uur slaap gehad, mooi toch!

Na alle heftige weersverwachtingen van eerdere dagen valt het hier ontzettend mee. We hebben vanmorgen zelfs van een flauw zonnetje mogen genieten. En wat is de natuur dan prachtig hier. Daar hebben de kinderen gelukkig ook (soms) oog voor.

      

Klas B1A en B1D hebben vandaag (lekker) gefietst in het Drents-Friese Wold.  Klas 1BC en V1X2 hebben een binnenprogramma gedaan en het hoogteparcours. Jemig, wat hebben we weer een toppers in klas 1. Op grote hoogte werden er soms de gekste capriolen uitgehaald.

Er gaat vanavond weer lekker gekookt worden en klas B1A en B1D eten pannenkoeken in Appelscha.

Daarna maken we ons op voor het avondspel en hopen we er morgen weer een mooie dag van te maken.

Groet van ons allen uit Appelscha!

En voor wie het weten wil: Arie Boomsma is ook in Appelscha en gespot!

 

Dag I

Appelscha rules!

Alle kinderen zijn hier, wauw, wat een invasie.

Het is, als ik dit stukje schrijf (ma 17.00 uur), relatief rustig op het park, want er wordt gekookt! Er komen docenten eten, dus er moet natuurlijk wel wat goeds op tafel staan!

Vanmiddag hebben we het ontzettend getroffen, de zeskamp hebben we helemaal droog kunnen spelen. Op de foto’s kunt u een paar impressiebeelden zien.

De komende dagen wordt er wel wat regen verwacht, maar dat laat de pret niet drukken! We gaan uiteraard gewoon op pad, weer of geen weer.

En bedenk altijd dit……..de meeste regen valt ernaast.

Groeten uit Appelscha!!!

 

« ga terug