Candlelight weer succes

november 2017

Candlelight was weer een groot succes dit jaar. Wij hebben een aanwezige docent gevraagd een verslag te maken. Een verslag in beeld kunt u binnenkort zien op ons Cultuurplein op de website.

         

***

Het is nog vroeg als ik de zaal betreed. De commissies zijn bezig met de laatste voorbereidingen. Koffie zetten, soesjes erbij. Is het licht in orde? Hebben we genoeg frisdrank?

De muzikanten lopen zenuwachtig heen en weer, maar de begeleiders blijven uiteraard heel kalm. De zaal ziet er uitnodigend en sfeervol uit. Wat opvalt is onze nieuwe vleugel. Het pronkstuk op het podium deze avond. De stoelen staan er in een halve cirkel omheen, lichtjes langs het raam en op de hoge tafels. Aan alles is gedacht. Langzamerhand vult de zaal zich met familieleden en vrienden. Er is  geroezemoes  en iedereen schuifelt wat onrustig op hun stoel. De telefoon in de aanslag voor het vastleggen van dat ene moment straks, wat niet gemist mag worden.

                            

Dan eindelijk is het zover. Tim Huijsman en Bas de Gier openen de avond, zij zijn onze gastheren en spreken de zaal toe. In hun handen een stapel kleurige ‘flashcards’. Het zijn 18 optredens dus alles onthouden, nee dat lukt niet. Wat wel lukt is bij ieder optreden een persoonlijke noot. We horen mooie gitaarsolo’s, beginnende en geoefende zangtalenten en prachtige pianomuziek van ervaren en veelzijdige muzikanten. Sommige duo’s staan voor het eerst samen op te treden. Daar moet je lef voor hebben! Anderen zijn veteranen en spelen uit eigen werk. Iedereen heeft zo z’n reden om op het podium te staan. Soms is het opeens heel stil in de zaal. Dan gebeurt er iets op het podium wat magisch mooi is en de aandacht heeft van iedereen. Het fluiten, joelen en luid applaus na afloop zegt genoeg. Muziek maken blijft iets bijzonders, vooral het samen beleven. De optredens gaan in een rap tempo voorbij en ieder optreden is een pareltje. Trots en tevreden gaan we naar huis.

Andrea Vestering

 

« ga terug