Kick Off Technasium

september 2016

Kick-Off Technasium

 

 

Donderdag 8 september gingen we met drie eerste klassen op de fiets naar het Zaantheater voor de kick-off van het eerste Technasium project. Tijdens de kick-off legt de opdrachtgever uit aan de leerlingen wat de opdracht is en wat ze van de leerlingen verwachten over 8 weken. Negentig leerlingen ontvangen in het kantoor van de Rabobank werd een beetje lastig, daarom werden we door de Rabobank uitgenodigd in het Zaantheater, een schitterende plek voor een kick-off. In de grote zaal kregen de leerlingen van alles te weten over de functies van een bank. De heer Rolloos, directeur particulieren, gooide de dobbelsteen met microfoon de zaal in om te onderzoeken wat er al bekend was bij de leerlingen. En dat was best veel! Er werden goede antwoorden gegeven op vragen over wat een bank doet, hoe ze geld verdienen. Daarna werd het toegespitst op het probleem van de bank; Hoe krijgt de bank meer jonge klanten, en hoe kunnen deze jongen klanten worden geholpen om hun geld goed te beheren?

De leerlingen waren goed voorbereid naar de kick-off gekomen en er kwamen dan ook goede vragen uit het publiek. Als echte onderzoekers werd het probleem benaderd; Meneer hoe lang speelt dit probleem al?’ en ‘Wat hebben jullie zelf al gedaan om meer jongeren te trekken?’ Nadat alle vragen beantwoord waren en het probleem van de opdrachtgever duidelijk was geworden zijn de leerlingen tegen een uur of 3 weer naar huis gegaan. In de weken die nu gaan volgen moeten de leerlingen alles uit gaan werken in een oplossing voor het probleem van de Rabobank. We houden jullie op de hoogte!

Zo waren de leerlingen na een uur in het theater een stukje wijzer over de achtergronden van de opdrachtgeven, het probleem van de opdrachtgever en het werk wat ze te doen staat. We zijn benieuwd hoe ze dit uit gaan werken!

“Voor donderdag wisten we nog niet precies wat we moesten doen. Ik vond het leuk dat ze niet alleen vertelden maar ook heel eerlijk de vragen beantwoorden, ons vragen stelden met die microfoon en leuke filmpjes hadden zodat we nu begrijpen wat het probleem is.” - Leerlingen 1vg

« ga terug