Leerlingen organiseren diner in Zaans Museum

oktober 2016

 

Afgelopen zaterdag 29 oktober was er een aantal leerlingen van V4X medeorganisator van een bijzonder evenement in het Zaans Museum: Dinner @ the Museum tijdens de Nacht van de Nacht!

Vorig schooljaar vroeg het Zaans Museum aan leerlingen van het St. Michaël College om een bijzondere activiteit te bedenken waar zij zelf naar toe zouden willen gaan. Ze deden onderzoeken, maakten een plan en presenteerden hun idee tijdens een pitch in het Zaans Museum. Unaniem werd de presentatie van Dinner @ the Museum tot winnaar uitgeroepen. Het museum vond het idee zelfs zo leuk dat het aan de middelbare school vroeg om deze activiteit gezamenlijk uit te voeren tijdens de Nacht van de Nacht.

Voorafgaand aan de Nacht van de Nacht-programmering op de Zaanse Schans viel er te genieten van een driegangen diner in het Zaans Museum. Onze leerlingen hielpen het Zaans Museum en de cateraar mee met de voorbereiding en het uitserveren van de gerechten en drankjes. Daarnaast verzorgden ze de ontvangst, aankleding en een rondleiding door het Zaans Museum. 

Na het diner kon er van 19.30 tot 23.00 uur genoten worden van de programmering van de Nacht van de Nacht op de Zaanse Schans. Op de in duisternis gehulde Schans waren allerlei bijzondere activiteiten als boottochten over de Zaan en door de Kalverpolder, verhalenvertellers bij het kampvuur, geluiden in het donker en huiskamerconcerten bij kaarslicht. In het Zaans Museum waren gedurende de hele avond optredens met black light van illusionist Ger Copper en Juvat Dance Academy.

 

« ga terug