Onderwijsinspectie: 'SMC is goed!'

februari 2018

Op 30 en 31 januari heeft de Onderwijsinspectie het vierjaarlijkse groot onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van onze school. In het nagesprek heeft de lovende beoordeling van inspectie ons met enorme blijdschap en trots vervuld. Op alle categorieën heeft de inspectie ons de beoordeling "GOED" verleend, de hoogst mogelijke waardering. Een school die in staat is om op alle categorieën zo hoog te scoren, noemde de inspecteur “briljant”. Het inspectierapport volgt over enkele weken en wordt op de website geplaatst.

De waardering GOED is voorwaarde om het predicaat Excellent aan te kunnen vragen. Deze aanvraag is door ons dan ook ingediend, voor zowel havo als vwo.

De inspectie roemde de ontwikkeling van de school in de volledige breedte, van de ondersteuning aan leerlingen op het gebied van leren tot de extra uitdaging en maatwerktrajecten. Van de zorg- en ondersteuningsstructuur tot de innovatieve houding bij het personeel. Van de manier waarop vwoXtra en Technasium breed en kwalitatief uitstekend zijn ontwikkeld tot de grote professionele betrokkenheid van iedereen. 

Ook grote waardering en lovende woorden voor Spectra, ons programma voor extra (buiten)schoolse activiteiten, georganiseerd voor en door leerlingen. De inspecteurs vertelden ons dat ze genoten hadden van de lesbezoeken en de inspirerende gesprekken met alle betrokkenen, daarbij de leerlingen speciaal noemend. 

Kortom: We zijn supertrots!  

« ga terug