Op pad met terrariumwerkgroep

juni 2017

       

Met het verlengde Hemelvaart weekend is de terrariumwerkgroep op excursie geweest naar het Baleareneiland Mallorca. Het hoofddoel van de excursie was het observeren van de zeer zeldzame Mallorca Vroedmeesterpad (Alytes muletensis) in het wild. Deze bijzondere soort kweken we inmiddels al een paar jaar in lokaal 002 maar om ze in het wild te zien is een hele andere ervaring. 

Iedere dag zijn de leerlingen vroeg opgestaan om een wandeling te maken in de bergen, om de middaghitte voor te zijn. In de middag hebben we verschillende stranden bezocht om te snorkelen en onderwaternatuur te zien. Na het avondeten zijn we in de duisternis weer de natuur in getrokken om nachtactieve dieren te zien. 

We hebben ontzettend veel gedaan en ontzettend veel bijzondere natuur gezien. Van een onbewoond eilandje vol met Balearenhagedissen die uit je hand eten, tot de zeer zeldzame Marmereend, van een sloot waar de Adderringslangen aan het jagen waren op visjes, tot een prachtig ravijn vol met Mallorca Vroedmeesterpadden. 

De leerlingen hebben veel nieuwe indrukken en ervaringen opgedaan. Tieme Braat uit V5 heeft voor zijn profielwerkstuk over kleurverandering bij kikkervisjes, gegevens en watermonsters verzameld op het eiland en gaat daar de komende weken mee aan de slag. 

Zeer moe maar voldaan kwamen we maandagavond terug op Schiphol!

Bobby Bok, docent biologie

Ook het Noordhollands Dagblad had interesse in onze reis. U kunt het artikel hier lezen.

 

« ga terug