SMC & Nobelprijswinnaar Ben Feringa

maart 2017

Woensdag 5 april heeft het St. Michaël College een bijzondere gast mogen ontvangen: Professor Ben Feringa van de Rijksuniversiteit Groningen, winnaar van de Nobelprijs voor de scheikunde 2016!

Hoe is dat zo gekomen?

Om de professor te feliciteren ontwierpen onze leerlingen tijdens de scheikundelessen alternatieve ontwerpen voor de Nobelprijsmedaille. Met fondant zijn er prachtige medailles gemaakt, met verse jodenkoeken als ondergrond. De mooiste koeken zijn geselecteerd en in twee blikken naar Groningen gestuurd.

Nog maar net terug uit Zweden, vond de professor de blikken op zijn bureau. Hij vond het zo’n ludieke en bijzondere manier van feliciteren dat hij direct een mail stuurde om de leerlingen hartelijk te bedanken. Daarnaast bood hij aan om naar het SMC te komen om met de leerlingen te praten over zijn opleiding, over het winnende onderzoek en over de uitreiking van de Nobelprijs. Hij vindt het belangrijk om contact met de jonge mensen te houden om ze enthousiast te maken voor de wetenschap.

We hebben niet alleen met zijn allen koffie/ thee gedronken met de ons bekende koeken, maar vooral genoten van zijn verhaal. De leerlingen zaten vol aandacht te luisteren en hebben tot slot veel vragen beantwoord gekregen en selfies met de professor gemaakt.

Het foto-album van deze bijzondere en vooral inspirerende middag kun je hier bekijken. 

 

Voor wie nog een keine toelichting nodig heeft ...

 

 

 

« ga terug