SMC Boekenclub

november 2016


Misschien hebben jullie de posters hier en daar in school gezien. Zo niet, dan kunnen we jullie informeren over een nieuw onderdeel van het SMC: De boekenclub.

Iedereen leest boeken. Dan wel verplicht of gewoon omdat je het leuk vindt. En voor school moeten er ook boeken gelezen worden. Maar je hebt wel eens van die momenten dat je voor de boekenkast staat en niet weet wat je moet kiezen. Dat is nou precies een van de redenen waarom de boekenclub in het leven is geroepen.

Via de boekenclub kun je delen wat je leest. Je kunt reviews lezen van andere lezers over de hele wereld en je eigen reviews maken en delen. Zo wordt het zoeken naar een boek een stuk eenvoudiger.

De boekenclub werkt via Goodreads.com. Dat is een website waar de genoemde mogelijkheden allemaal in zitten. Als je deel wilt nemen, maak een account aan en zoek de boekenclub op. Stuur een vriendschapsverzoek en als dit wordt bevestigd kun je jouw boekenvoorkeur delen. Goodreads heeft ook een app waarmee je snel bij je eigen gegevens kunt.Natuurlijk zullen sommige leerlingen denken: wat heb ik er aan? De volgende punten zijn misschien wel interessant:

- Alle hardcopy boeken in lokaal 108 zijn toegevoegd aan de leeslijst van de boekenclub. De e-books zullen gaandeweg aangevuld worden. Het is dus snel mogelijk te kijken wat er over de boeken gedacht wordt. Handig voor lezen voor de lijst.

- Het gezamenlijk lezen en reageren op een boek. Boeken die klassikaal gelezen worden kunnen daar dan opgezocht worden en je kunt delen wat je van een boek vindt. Zo kun je ook handige informatie vinden voor een boektoets, boekverslag of een mondeling.

Bij deze nodigt de boekenclub jullie uit om deel te nemen aan het geheel. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En er zullen in de toekomst leuke extra's volgen voor deelnemers.

 Hoe meer boeken wij met elkaar delen, hoe leuker en makkelijker het wordt om een nieuw boek te kiezen om te lezen.

« ga terug