SMC in de prijzen

oktober 2016


Vorig jaar heeft Dennis Jurhill, docent Engels van de toenmalige V3X een internationaal samenwerkingsproject (eTwinning project) gedaan met leerlingen uit 5 verschillende Europese landen. Onze leerlingen gingen in internationaal gemixte groepjes aan de slag en deden onderzoek naar eSafety. Ze begonnen met een enquête om erachter te komen welke kennis zij al hadden. Vervolgens moesten ze per thema samen analyseren en onderzoeken hoe je veilig kunt omgaan met digitale media. Ze werkten dat met elkaar uit in Google Drive en filmden hun presentaties. 
De leerlingen werden daarmee niet alleen digiwijzer. Ze ontwikkelden ook andere 21e eeuwse vaardigheden met deze innovatieve manier van online samenwerken. De leerlingen raakten gemotiveerder en het was voor hen leerzaam om met buitenlandse leeftijdsgenoten uit Engeland, Frankrijk, Spanje, Denemarken en Bulgarije samen te werken. Op deze manier werd onopgemerkt invulling gegeven aan wereldburgerschap en daarnaast oefenden ze natuurlijk hun Engels. 
Dennis Jurhill won begin dit jaar met dat project de prijs van Het Beste eTwinning Project Van Nederland in de categorie van 12 t/m 20 jaar en ouder 2015-2016. Met het prijzengeld gaat VX op excursie naar TU Delft en worden ze later dit jaar nog in het zonnetje gezet met een leuk uitje. Binnenkort krijgen ze in ieder geval van de organisatie: Europees Platform/Nuffic nog een lekkere taart en een leuk presentje.

Meer lezen? In VO-magazine staat een leuk artikel over bovenstaande.

« ga terug