SMC op reis!

juli 2017

Afgelopen weekend zijn er diverse reizen vertrokken. Voor sommige groepen was het vertrek heel vroeg. Inmiddels druppelen de eerste berichten binnen ...

Letland

Er is een groep gemotiveerde leerlingen naar Letland vertrokken, op zoek naar de grens tussen Oost en West. De begeleiding wordt gevormd door Janneke Metselaar en Hans Luiten maar alle deelnemers moeten zelf de nodige bijdragen aan het programma leveren. Na een bezoek aan de hoofdstad Riga reizen ze verder naar de Russische grens. Ze verblijven dan in Daugavpils. Op de laatste dag reizen ze terug naar Riga. Hier alvast een eerste impressie:

Kris Kras

De onderbouw sluiten we af met een groots avontuur: de KrisKras. Een week vol inspanning, ontspanning, zweten, plezier maken, ontdekken, angsten overwinnen en nog veel meer. Onder begeleiding van twee personeelsleden trekken groepen van 20-25 leerlingen uit klas 3 door de heuvels en de bossen van de Ardennen en doen ze sportieve activiteiten zoals kajakken, klimmen, mountainbiken, speleologie en meer. De rode daad in deze week is het verplaatsen van kamp naar kamp met al je eigen spullen in een backpack op je rug. Eén dag is berucht bij allen die op het SMC hebben gezeten: de Grote Hike, een tocht van 25 kilometer over 10 uren uitgespreid. Het is een zware beproeving maar de beloning blijkt het altijd waard te zijn. Ook hier alvast een kleine impressie:

Trektocht

Aan het einde van de tweede klas is het zover: TREKTOCHT! Het moment waar je als tweedeklasser het hele jaar naar uitgekeken hebt. Een kleine week lang fietsen met je hele klas, superleuke leraren en oud-leerlingen. Heel Zuid-Holland ligt aan je voeten met onder andere een bezoek aan Duinrell! En ook hier al de eerste beelden:

Spitsbergen

Ook vanuit Spitsbergen zijn vanochtend de eerste foto's verstuurd. Kijkt u mee?

Wadsail

Ieder jaar hebben we te maken met een groep leerlingen die niet mee kan met de KrisKras omdat ze fysiek of om andere reden niet in staat zijn om mee te gaan, of omdat ze zijn blijven zitten en niet nog een keer mee willen. Voor deze groep hebben wij een alternatieve reis georganiseerd, de Wadsail! Ook daar nu de eerste foto's van binnen:

 

 

« ga terug