SMC viert 60 jaar !

september 2016

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het feest op het SMC! We vierden ons Lustrum, 60-jarig bestaan.

Donderdag 15 september begon het al een beetje te kriebelen en werden de eerste voorbereidingen verricht. Samen met hun eigen mentor werd er die dag door alle leerlingen gezamenlijk geluncht om daarna een t-shirt met letter te verven. De sfeer kwam er al langzaam in.

Op vrijdag begonnen alle leerlingen met een heerlijke taart in hun eigen mentorklas. Vervolgens deed ieder z'n geverfde t-shirt aan met daarop de letter. Alle leerlingen werden verzameld op het sportveld en terwijl rector Elly van Eerden haar openingsspeech hield, gingen alle leerlingen één voor één, in de juiste volgorde op de grond liggen zodat de speech op de shirts leesbaar werd. En dat alles werd gefilmd door een drone. Deze film zullen we zo snel mogelijk op de website tonen!

Daarna was er voor alle leerlingen een fantastisch schooldagvullend programma: er ging een groep voetballen bij AZ, een groep ging zwemmen in Purmerend, een groep dook de modder in het veld in met een echte SMC-prutrace, een groep bezocht verschillende voorstellingen op onze eigen parade en de kermisattractie zorgde voor een extra feestelijke tint!

's Avonds was er een spetterend feest voor alle leerlingen met de echte SMC sfeer. Het was swingend en gezellig. 

Op zaterdag werd de reünie gehouden. Oud-leerlingen van examenjaar 1961 tot oud-leerlingen van het jaar 2016; iedereen was vertegenwoordigd! Ook docenten en oud-docenten waren in grote getale aanwezig. Onder het genot een hapje en een drankje, zijn vele oude vriendschappen opnieuw opgebloeid en schoolavondturen samen herbeleefd!

Iedereen ontzettend bedankt voor een geweldig Lustrum! Over vijf jaar weer!

 

« ga terug