Finaledag Olympic Moves succes ondanks de regen

12 jun 2018

Afgelopen vrijdag heeft het SMC bij twee sporten meegestreden in de finales van de Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Van onze school kwamen tennissers en korfballers in actie.

Lees meer

Leerlingen uit h2t1 in finale Technasium Top Awards

12 jun 2018

Dinsdag 5 juni namen de leerlingen van h2t1 het op tegen alle andere finalisten van de TTA (Technasium Top Awards). Caroline, Jurn, Jip en Lars begonnen met gezonde spanning aan hun presentatie voor een deskundige jury. Na een duidelijke uiteenzetting over het Hepatitis C-virus werd het vuur ze nog aan de schenen gelegd door pittige vragen van de jury. Zij wisten zich hier goed doorheen te slaan en de jury was onder de indruk van de mooie, heldere wetenschappelijk poster.

Lees meer

Leerlingen vwo-5 volgen diverse sportclinics

11 jun 2018

Afgelopen vrijdag 31 mei was de sportdag voor VWO 5. Tijdens deze sportdag hebben de leerlingenverschillende clinics gevolgd als yoga, kano, tennis, golf, volleybal en squash.

Lees meer

Technasiumleerlingen strijden in Evoluon om de Viruskenner-Technasium Top Award 2018

02 jun 2018

Jurn Wildschut, Jip Troost, Caroline Mikhail en Lars Gelderman uit h2t1 van het St. Michäel College doen, samen met ongeveer 150 derdejaarsleerlingen van bijna 40 scholen uit heel Nederland, 5 juni mee aan de landelijke finale van de Technasium Top Award 2018. Op deze dag pitchen de teams hun inventieve preventiemethoden om een wereldwijde virusuitbraak te voorkomen. Een deskundige jury bepaalt vervolgens welk team de award mee naar huis neemt.

Lees meer

Tweede klassers doen onderzoek in de Kalverpolder

28 mei 2018

Op 23, 24 en 25 mei zijn de​ tweede​ klassers op onderzoek uitgegaan in de Kalverpolder. Als​ de school midden in zo'n prachtig Europees beschermd natuurgebied staat, ​wil je er natuurlijk ​meer van weten.

Lees meer