Schrijver Abdelkader Benali bezoekt onze school

02 okt 2018

In het kader van de Boekenweek voor Jongeren kreeg het SMC op donderdag 27 september bezoek van niemand minder dan Abdelkader Benali. Benali is een Nederlandse schrijver (Bruiloft aan Zee, De Marathonloper, Casa Benali, De Langverwachte), maar je kent hem misschien ook van het televisieprogramma Dreamschool, waar hij een aantal lessen over literatuur gegeven heeft.

Lees meer

Dam tot Damloop 2018: Team SMC rent mee!

24 sep 2018

Dit jaar liep er weer een team van het SMC mee met de Dam tot Damloop. Het team bestond uit leerlingen en leraren. Een van onze leerlingen heeft een verslagje geschreven van deze kliedernatte editie van de Dam tot Damloop 2018.

Lees meer

Commissietraining Spectrascholair

10 sep 2018

Afgelopen vrijdag was weer de jaarlijkse commissietraining van spectrascholair. Ruim 90 man werden klaargestoomd om alle vrijdagavond activiteiten te organiseren.

Lees meer

College Tour: Leerlingen bezoeken Fokker op Schiphol

25 jun 2018

Vrijdagmiddag 22 juni was er weer een College Tour excursie. Dit keer naar Fokker op Schiphol. Tien leerlingen en twee begeleiders werden hartelijk ontvangen. Na een interessante presentatie over Fokker, het "waarom vliegt een vliegtuig" en een paar goede vragen van de leerlingen was het tijd om zelf vliegtuigen te gaan bouwen. Of liever gezegd, vouwen, van papier.

Lees meer

ZaansFit AZ Zomerkamp

25 jun 2018

In de zomervakantie organiseert de gemeente Zaanstad in samenwerking met AZ, Sportbedrijf Zaanstad, Jongeren Op Gezond Gewicht en GGD Zaanstreek-Waterland het ZaansFit AZ Zomerkamp 2018.

Lees meer