Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!


Huiswerkbegeleiding en ondersteuning


Het St. Michaël College heeft het geven van huiswerkbegeleiding uitbesteed aan het bedrijf Lyceo.  Lyceo biedt op onafhankelijke locaties en op verschillende scholen extra onderwijsondersteuning voor leerlingen. Lyceo werkt met een eigen wetenschappelijk onderbouwde methode Lyceo Leren Leren©, gebaseerd op de studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren.  Dit zorgt ervoor dat er verschillende manieren van ondersteuning mogelijk zijn: huiswerkbegeleiding, huiswerkklas, bijles en individuele begeleiding. Deskundigheid, positiviteit en vertrouwen staan hierin voorop. Hier onder beschrijven wij de verschillende manieren van ondersteuning. In de diverse soorten van begeleiding is er een nauwe samenwerking Lyceo, mentoren en docenten. 

Openingstijden en contact

Lyceo is op het St. Michaël College van maandag t/m vrijdag geopend van 14:30-17:30 uur. In toetsweken of met een 45-minutenrooster kunnen deze tijden afwijken.  Heeft u vragen over de begeleiding bij Lyceo neem dan contact op met Elbert Top, vestigingscoördinator van Lyceo, via elbert.top@lyceo.nl of bel naar 06 - 81 50 90 69. 

 

Online studievaardigheden workshops

De zomervakantie is voorbij en om het jaar fris te beginnen verwelkomen we uw kind graag bij een van onze online  workshops over studievaardigheden.

De Lyceo studievaardigheden workshops bestaan uit twee online workshops. In deze twee workshops laten we de leerlingen kennismaken met vaardigheden die zij gedurende hun hele schoolcarrière kunnen gebruiken. Er wordt door middel van workshops (en vooral: oefenen) aandacht besteed aan effectief plannen en het gebruik van verschillende handige leermethodes. De leerlingen maken kennis hoe zij een goede samenvatting, mindmap of tijdlijn maken en we gaan in op het belang van genoeg herhalen.

Er zijn geen extra kosten aan verbonden aan deze online workshops. Wilt u uw kind hieraan laten deelnemen of meer informatie over een van onze diensten? Mijn naam is Elbert Top en ik ben verantwoordelijk voor de Lyceo vestiging op het SMC. U kunt zich aanmelden door te mailen naar het e-mailadres elbert.top@lyceo.nl.

Bij aanmelding ontvangt u van mij een bevestiging per e-mail met daarin specifieke informatie over het programma en een link voor het online klaslokaal.

Programma Online studievaardigheden workshops

 • Woensdag 9 september
  16.00 – +/- 17:30
  Workshop Plannen
   
 • Donderdag 10 september
  16.00 – +/- 17:30
  Workshop Structureren

Huiswerkbegeleiding

Heeft uw zoon of dochter moeite met het maken van zijn of haar huiswerk? Tijdens de huiswerkbegeleiding worden leerlingen in groepjes van maximaal 8 leerlingen geholpen met plannen door een studentbegeleider, hier kunnen de leerlingen vragen stellen over de stof en wordt er gecontroleerd of zij het huiswerk goed kennen.  De leerlingen leren studievaardigheden waar zij nu maar ook later veel aan hebben. Zo leren we de leerlingen om huiswerk goed in te plannen, geven we extra uitleg en bieden we een rustige plek om geconcentreerd te werken. Hierdoor ervaren leerlingen minder stress en meer vrije tijd en halen ze hopelijk snel betere cijfers. 

Huiswerkklas

Heeft uw zoon of dochter zijn of haar studievaardigheden goed ontwikkeld, maar nog wel moeite om zelfstandig aan het werk te gaan? In de huiswerkklas werken leerlingen zelfstandig in een groep met maximaal 15 leerlingen en een Lyceo studentbegeleider. De huiswerkklas wordt vaak geadviseerd als afbouwtraject na huiswerkbegeleiding. Als een leerling de studievaardigheden onder de knie heeft na het volgen van huiswerkbegeleiding, is het soms fijn om nog een steuntje in de rug te krijgen. Ook in de laatste maand van het schooljaar (met de proefwerkweek) of net voor een SE-week kan een maand huiswerkklas heel nuttig zijn.  

Coaching

Heeft uw zoon of dochter moeite om zijn of haar werk goed te plannen of weet hij of zij niet zo goed waarom het niet lukt om goed te leren? In de individuele coaching komen de studievaardigheden (plannen, herhalen, structuren en reflecteren) stap voor stap aan bod en kijkt de leerling samen met de studentbegeleider wat hij of zij nodig heeft om de ideale leeromstandigheden te creëren. Een coachtraject bij Lyceo bestaat uit 5, 10 of 15 coaching afspraken van een uur. Dit is afhankelijk van het huidige niveau.

Bijles

Heeft u zoon of dochter moeite met een of meer vakken of wil hij of zij graag extra uitleg voor de toets? Op basis van de wensen van de leerling, gaat de coördinator op zoek naar een geschikte bijlesgever voor het vak waar de leerling hulp bij nodig heeft (dit kunnen ook meerdere vakken zijn). Bijlessen kunnen bij Lyceo op het SMC worden afgenomen in 1, 5, 10 of 20 strippen. Een strip staat voor 60 minuten individuele begeleiding. 

Examentraining

Naast bovenstaande vormen van begeleiding biedt Lyceo ook examentraining en examenjaar begeleiding aan. Meer informatie hierover of over bovenstaande begeleiding kun je vinden op lyceo.nl

 

Tarieven schooljaar 2020-2021

Dienst/Aantal begeleidingsdagen

2

3

4

5

Huiswerkbegeleiding per maand

€ 233,-

€ 271,-

€ 306,-

€ 321,-

Huiswerkklas per maand

€ 99,-

€ 126,-

€ 168,-

-


Losse bijles

€ 40,-

Bijles strippenkaart 5 uur bijles

€ 192,-

Bijles strippenkaart 10 uur bijles

€ 350,-

Bijles strippenkaart 20 uur bijles

€ 648,-

Bijles strippenkaart 40 uur bijles

€ 1.184,-