Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Amnesty International in actie op 13 december Dag van de rechten van de mens

03 december 2019

Officieel is het 10 december de "Dag van de rechten van de mens". Elk jaar bezoekt Amnesty International onze school om bewustwording te creëren. Zij doen dit door handtekeningen op te halen voor een specifieke actie. Op vrijdag 13 december, in de pauze van 12.50-13.20 uur zijn er twee medewerkers in de kantine aanwezig waar zij toelichting geven en waar de leerlingen en personeel van het SMC hun steun kunnen betuigen door het zetten van een handtekening.

Er worden dit jaar handtekeningen opgehaald voor Nasu. Nasu Abdulaziz (25) raakte 2 jaar geleden zijn huis in Lagos, Nigeria kwijt. De autoriteiten hadden besloten dat de hele wijk waar hij woonde tegen de vlakte moest, om plaats te maken voor nieuwbouw. Bulldozers sloopten de huizen; de bewoners werden beschoten. Er vielen 9 doden; 15 mensen zijn nog steeds vermist. 30 duizend mensen raakten dakloos. De Nigeriaanse autoriteiten moeten een onderzoek instellen naar de uitzettingen en mensen weer onderdak geven. Nasu uit Nigeria verloor zijn huis en woont nu op straat. Kom in actie voor Nasu. Hij verdient een dak boven zijn hoofd.

In 2017 werden in Otodo Gbame (Nigeria) onaangekondigd huizen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Nasu Abdulaziz en 30.000 anderen werden dakloos. De slopers schoten mensen dood en verwoestten hun bestaansmiddelen. De bewoners vluchtten in paniek; sommigen sprongen in de nabijgelegen lagune en verdronken. De bewoners werden gedwongen om onder kano’s te leven, of onder bruggen, of bij vrienden en familie. Nasu houdt nog steeds hoop op een beter bestaan. Samen met zijn lotgenoten eist hij nu het recht op onderdak op. Kom in actie voor Nasu en roep de Nigeriaanse autoriteiten op ervoor te zorgen dat de mensen weer onderdak krijgen.

Contactpersoon: Marieke Jonker, coördinator Amnesty scholenactie Zaanstreek



« ga terug