Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Bovenbouwleeringen vwoXtra volgen workshops

20 januari 2022

Leerlingen die het vwoXtra-programma volgen in de bovenbouw, krijgen op meerdere momenten in het jaar workshops aangeboden over allerlei verschillende onderwerpen. Op 13 januari was de eerste workshopronde van dit schooljaar.

Kleine fietsreparaties

Kom je bij je fiets en terwijl je weg wilt rijden kom je er achter dat je een lekke band hebt. Wat doe je dan? Schreeuwen naar je vader of moeder natuurlijk, dat zij jouw band moeten plakken. Dit hoeft niet meer op te gaan voor de elf v4x en v5x leerlingen die op 13 januari j.l. de workshop "kleine fietsreparaties" hebben gevolgd. Deze leerlingen hebben in 2 uur geleerd door te doen, hoe je zelfstandig een bandje plakt. Super handig voor als ze in de toekomst op kamers zitten. Super leuk om deze workshop te mogen geven aan zo'n enthousiaste groep leerlingen.
Walter Reesen

 

In gesprek met gynaecoloog Khansa Soufidi

Onze leerlingen wisten niet wat ze konden verwachten en ik eerlijk gezegd ook niet. Wat volgde was een interessant gesprek, waarbij de PowerPoint van onze gastspreekster ons steeds nieuwe stof tot discussie en nieuwe inzichten gaf. Zo leerden onze leerlingen dat veel geneesmiddelen alleen op mannen worden getest en dat de uitwerking van een medicijn compleet anders kan zijn bij vrouwen, maar ook dat een hartaanval bij een vrouw andere klachten geeft dan bij mannen. Ook ontstond er een mooi gesprek over seksuele voorlichting en hoe onze leerlingen dit graag anders zouden zien. Een paar leerlingen willen zelfs het gesprek aangaan met hun biologiedocent, dus ik ben heel benieuwd wat zij hiervan vinden! Al met al hebben onze leerlingen veel geleerd en vonden zij het een interessante middag!
Ilona Burón Klose« ga terug