Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Cream of the crop

28 juni 2019

Dit schooljaar jaar kende het SMC de derde editie van het zogenaamde ‘Fast Lane English‘, een programma uitbreiding van de voorheen al jarenlang succesvolle Cambridge lessen. Deze intensieve cursus is toegankelijk voor vwo5 leerlingen die, na te zijn toegelaten tot deze speciale klas op grond van een voldoende resultaat voor een drietal zeer strenge toelatingstests in vwo4, in 1 jaar tijd naast het behalen van een ’Cambridge Certificate in English’ eveneens het vak Engels op vwo niveau versneld afsluiten.

In voorgaande jaren waren de uiteindelijke resultaten hoger dan het landelijk gemiddelde en wachtte de nieuwe groep een pittige uitdaging als zij het tot dan toe behaalde niveau überhaupt wilden evenaren. Dit jaar is echter gebleken dat er nog steeds sprake is van een stijgende lijn.


Deze groep “ambitious learners“ kan zich met een eindgemiddelde van 8,1 voor het vak Engels op vwo niveau en een behaald Advanced dan wel Proficiency Certificate, rekenen tot de allerbeste vwo leerlingen van Nederland. Kan het nog beter? Wie weet wat de prestaties zullen zijn van de nieuwe lichting Fast Laners. 

Wim Stevens
docent Engels 



« ga terug