Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Daar zit muziek in!

06 december 2022

Met de muziekklas van vwo4 naar de Cinemusic ExperienceJe staat er niet altijd bij stil, maar muziek speelt een heel belangrijke rol bij het vertellen van het filmverhaal. Het versterkt de sfeer en emotie. Zonder muziek ontbeert een film de nodige spanning. Muziek schakeert en benadrukt de wisselende momenten in het filmverhaal.

Donderdag 24 november 2022 zijn de leerlingen uit de muziekklas van V4 op uitnodiging van niemand minder dan Wil Waardijk naar een concert geweest van The Cinemusic Experience in de Bullekerk in Zaandam.

Dit orkest, bestaande uit professionele musici, bracht muziek uit de films ten gehore, tegelijkertijd met synchroon lopende beelden en prachtig verzorgd licht.
Het filmmuziekrepertoire bevatte muziek van componisten zoals Hans Zimmer, John Williams en Ennio Morricone, uit bekende filmklassiekers als Star Wars, Harry Potter, The Godfather en Pirates of the Caribbean.
Het was een fantastische avond en de leerlingen hebben het prachtig gevonden en zullen deze ervaring niet snel vergeten!

Jan Jaap Doeven
Docent Muziek en CKV« ga terug