Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Een Draak (en andere creaturen) in het tekenlokaal

11 december 2022

Leerlingen die in December op een vrijdagmiddag nietsvermoedend langs het Beeldende Vormingslokaal liepen en door het glas van de serre naar binnen keken, waren getuige van iets bijzonders. De tafels waren in een cirkel geplaatst waarop leerlingen, die de Accentmodule Kunst volgen, hun teken- en schildergerei hadden uitgestald. Tot zover weinig bijzonders. Maar waarom dan toch die verbaasde koppies en het gegiechel van passerende leerlingen?

Dat kwam kortgezegd door een draakachtig creatuur dat, anders dan in Openbaring 12 (waarin de Aartsengel Michaël de draak overwon), de school met inspiratie kwam verrijken. 

Maar de draak was niet het enige creatuur dat professioneel kunstacademiemodel Rafael voor de leerlingen in petto had om het creatief brein volop open te zetten en leerlingen te inspireren tot het maken van prachtige tekeningen. Ook een harig insectachtig wezen en een met ballonnen ronddansende neushoorn waren present.

Nadat leerlingen per kostuumcreatie een klein uur geconcentreerd hadden gezwoegd met inkt, potlood, krijt en verf, was het tijd om de diverse creaties op papier met elkaar te vergelijken en te genieten van de resultaten van geconcentreerde creatieve arbeid. 
Wat ben ik trots op deze leerlingen uit de tweede klas. Los van het aanwezige talent hebben ze laten zien open te staan voor een nieuwe niet-alledaagse ervaring.

Mick Rijnders
Kunstdocent

 

 « ga terug