Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Erasmus+ reis Denemarken 2021

16 oktober 2021

Van Zaterdag 2 oktober 2021 tot en met Vrijdag 8 oktober 2021 vond het Uitwisselingsproject Erasmus+ plaats. Deze pagina geeft een indruk van deze geslaagde reis!

 

Zaterdag 2 oktober 2021

De Franse delegatie - die ook deel uitmaakt van het Erasmus+ project - komt aan op het SMC en na kennismaking en een potje lasergamen gaat de dag snel voorbij.

Zondag 3 oktober 2021

Na een regenachtige start op zaterdagavond en een korte nacht op het SMC zijn we samen met de Franse delegatie zondagmiddag goed aangekomen in Esbjerg. We werden onthaald met typische Deense buffetmaaltijd.

Maandag 4 oktober 2021

Officiële ontvangst met de Deense leerlingen en korte toespraak van de afdelingshoofd. Wij hadden Duyvekater, pepernoten en stroopwafels mee als cadeau voor in de personeelskamer.
De leerlingen hadden kennismakingsspelletjes. 
In de middag was er een excursie naar de haven en een activiteit in de GenIN over de SDG goals (sustainable development goals). Bij die laatste activiteit kregen leerlingen een opdracht waarbij ze met lego een idee moesten vormgeven om eenzaamheid bij jongeren tegen te gaan

Dinsdag 5 oktober 2021

Vandaag twee excursies en prachtig weer! Art museum en een bezoek aan de machinekamer van een windmolen. Allebei waren super interessant; in het art museum was een expositie over het raakvlak tussen kunst en wetenschap metname over dna. Het bezoek aan de kop van de windmolen was zeer indrukwekkend en  heel bijzonder om daar uberhaupt in te mogen. Fantastisch om te zien hoe verschillende moderne en innovatieve technieken samenkomen op grote hoogte! ;)
Diner met iedereen verzorgd door de Denen. Wonderful day!



 

Woensdag 6 oktober 2021

Op woensdag hebben we een speurtocht gedaan door Esbjerg en daarnaast een bezoek gebracht aan middeleeuwse stadje Ribe. 

Donderdag 7 oktober 2021

Vandaag hadden we een superdag op het Wad met prachtig weer.
In het Wadden Sea Centre moesten de leerlingen aan de slsg met Plastic in the ocean.
Per groep werd er plastic gezocht langs de kuststrook. Daarna moest het plastic worden gewogen.

Na de lunch werden er 4 workshops aangeboden; identificeren van het gevonden plastic, geschiexenis van plastic en plastic maken uit melk, re-use, recycle & upcycle, micro plastics in de voedselketen.
De leerlingen werden in 4 groepen verdeeld en moesten een presentatie geven over de gevolgde workshop.

Leuke, actieve dag met als afsluiting spetteren in een zwemparadijs.

Vrijdag 8 oktober 2021

Op de laatste dag kregen we rondleiding op de organische educatie boerderij met kippen, paarden, eenden, geiten en schapen. Daarna aan de slag met de Erasmus mobility tool om  allerlei vragen over de week te beantwoorden.

Na de lunch moest de NL delegatie op pad om boodschappen te doen voor het afsluitende diner. De taken werden verdeeld en samen hebben we de Fransen verrast met groentesoep, mini worstenbroodje en gevuld ei, hutspot met gehaktbal en appeltaart met ijs en slagroom toe. Het was een groot succes waarbij tussendoor de voetjes van de vloer gingen.


Om 21.30 uur stond Stefan onze buschauffeur klaar voor de reis naar huis. Na een voorspoedige reis en een afscheid met tranen van de Franse delegatie op Schiphol waren we rond 8.45 uur op de Zaanse Schans. 

We kijken terug op een bijzondere week met mooi weer, mooie mensen, nieuwe vriendschappen en nieuwe inzichten over de UN duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

- Nick Vermeulen en Jolanda Vriend



« ga terug