Frans koken met Ramée
16 april 2019
Op donderdagmiddag 11 april heeft een aantal leerlingen uit v4x en v5x Frans gekookt. Op het menu stonden: Le gratin d’aubergines de mon Papi, Magret de canard au miel et à l’orange en als dessert Mousse au chocolat.
Om het geheel extra Frans te maken werden de eerste twee recepten in het Frans gegeven, dus voor dat de leerlingen konden beginnen moesten zij eerst even goed nadenken wat hen eigenlijk te doen stond. De Mousse is te vinden op de volgende site: https://www.youtube.com/watch?v=0zZ9OnJmtlI
Er werd druk geklopt, gesneden, gebakken en gekookt. De leerlingen kookten in groepen van vier à vijf leerlingen en verdeelden de taken. Uiteindelijk stond er een mooi maal op tafel en heeft iedereen kunnen proeven dat een aubergineschotel veel lekkerder is dan men van te voren dacht!
We kunnen terugkijken op een geslaagde en gemoedelijke middag en zien nu al uit naar volgend jaar.
« ga terug