Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Kick-Off project ‘Coronaproof Onderwijs’

07 september 2020

Op vrijdag 28 augustus 2020 hebben mw. drs. Miriam Ruigrok en dhr. Wouter van de Hoef de kick-off verzorgd voor het project Coronaproof Onderwijs. Als Bestuurder/Rector van het St. Michaël College is mw. Ruigrok de opdrachtgever voor dit Technasiumproject. Als Conrector Onderwijs heeft dhr. Van de Hoef ook een directe rol bij deze opdracht.

Op vrijdag 28 augustus 2020 hebben mw. drs. Miriam Ruigrok en dhr. Wouter van de Hoef de kick-off verzorgd voor het project Coronaproof Onderwijs. Als Bestuurder/Rector van het St. Michaël College is mw. Ruigrok de opdrachtgever voor dit Technasiumproject. Als Conrector Onderwijs heeft dhr. Van de Hoef ook een directe rol bij deze opdracht.

Mw. Ruigrok heeft met de leerlingen besproken hoe belangrijk hun bijdrage is, wat zij als rector graag wil weten. Zoals wil zij bijvoorbeeld weten wat de mogelijkheden zijn voor hybride onderwijs, wat werkte in de afgelopen lockdown periode heel goed en wat juist niet? Wat zijn de mogelijkheden om de activiteiten van Spectra door te laten gaan?

De komende 8 weken gaan 40 leerlingen uit 4 HAVO/VWO zich bezighouden met het onderzoeken hoe ons onderwijs meer coronaproof kan worden. De leerlingen werken in een Outbreak Leerlingen Team (OLT). In het OLT zitten experts uit verschillende vakgebieden; architecten, virologen, organisatieadviseurs, onderwijsdeskundigen en ICT’ers.

In de eerste fase van het onderzoek gaan de experts uit de verschillende teams zich samen verdiepen in het vakgebied. Zo weet bijvoorbeeld de virusexpert hoe het virus zich gedraagt, kent de architect de school en zijn omgeving en heeft de organisatieadviseur in kaart gebracht wie wanneer gebruik maakt van de school.
Na een onderzoeksfase van 2 weken gaan de experts weer terug naar hun OLT en gaan ze werken aan hun advies.
Uiteindelijk zal het OLT een compleet advies geven aan de schoolleiding, waarin ze vanuit verschillende invalshoeken diverse slimme oplossingen bieden. Een promotiefilmpje maakt duidelijk wat hun adviezen zijn.

Eva van der Laan
docent O&O en economie« ga terug