Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Klas v3x2 reist af naar de Belgische hoofdstad Brussel

06 maart 2020

In het kader van internationalisering ging klas V3x2 in de week van 6 maart 2020 naar Brussel. We hebben samen met de leerlingen een bezoek gebracht aan het Huis van de Europese Geschiedenis, waar ze deels onder begeleiding en deels zelfstandig en gewapend met een tablet de zes verdiepingen van het museum hebben onderzocht.


Bij het Europees Parlement gingen de leerlingen zelf op onderzoek uit en hebben zij geleerd over de totstandkoming en werking van de EU en het Europees Parlement, de wetgevingen en het politiek systeem.

Na een bezoek aan de Vlaamse Friettent togen wij in de middag met de metro naar de andere kant van de stad om daar het Atomium te bekijken. Honderden meters liften, roltrappen en traplopen later gingen de leerlingen met foto’s van mooi uitzicht terug naar het centrum voor een kleine stadswandeling waarbij een hoop bezienswaardigheden zijn gezien.

Het was een leerzame dag die uiteraard met veel gezelligheid afgesloten werd bij een Italiaans restaurant.

 

Jan Jaap Doeven
mentor V3x2

 



« ga terug