Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Klassen v1x verdiepen zich in de wonderlijke kunst van M.C. Escher

09 maart 2020

Op vrijdag 6 maart vertrokken we met beide v1x-klassen richting Den Haag om een bezoek te brengen aan "Escher in Het Paleis". Met ruim honderdvijftig prenten zijn daar de bekendste werken uit het oeuvre van M. C. Escher (1898-1972) te zien.

In de wiskundelessen hebben we gekeken naar verschillende soorten van symmetrie. In de werken van Escher is dit een belangrijk onderdeel. In drie groepen gingen de leerlingen de verschillende zalen van het museum door. 

Twee verdiepingen hangen vol met het werk van Escher. Zijn beroemde zelfportretten, 'onmogelijke' eeuwigdurende bewegingen en vlakvullingen zijn hier te bewonderen. Op de bovenste verdieping van het museum konden de leerlingen zelf diverse vormen van gezichtsbedrog testen en ervaren. 

Na het bezoek aan het musuem hebben we nog een kleine stadswandeling gemaakt langs de politieke highlights die de stad te bieden heeft. Het Binnenhof, de Ridderzaal, het Torentje van de minister-president, Hofvijver en de ingang van De Tweede Kamer mochten in deze wandeling niet ontbreken. 

Het was een geslaagde en gezellige excursie. In de volgende wiskundelessen gaan we verder met het ontwerpen van vlakvullingen. In de lessen Art & Design gaan de leerlingen dit op canvas verder uitwerken.

Kees Vleeming,
docent wiskunde



« ga terug