Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Meer dan geslaagde eindpresentatiemarkt v4 o&o!

28 mei 2021

Het schooljaar loopt ten einde en daarmee ook de projecten die bij o&o gedraaid worden. In de bovenbouw wilden we de projecten afronden met een eindpresentatiemarkt. Alle leerlingen krijgen een stand waar ze hun ideeën en oplossingen kunnen pitchen, we nodigen opdrachtgevers, experts, ouders, medeleerlingen en collega's uit om rond te lopen. Zo kunnen kennis en inspiratie gedeeld worden, kunnen leerlingen hun netwerk uitbreiden voor een volgend project en zetten we het Technasium goed op de kaart. Helaas gooide corona, zoals zo vaak dit jaar, roet in het eten.

Maar... we lieten ons niet uit het veld slaan en gingen, wederom zoals zo vaak dit jaar, over naar een online variant. O&O-docent Janneke Metselaar zette een prachtige linktree op en werkte alles achter de schermen tot in puntjes uit. Betrokkenen en belangstellenden werden uitgenodigd voor dit digitale experiment en donderdagmiddag 27 mei 2021 was het zover!

Een beetje gespannen, maar ook enthousiast en hoopvol logden we in, begonnen we in een algemene Meet en zetten we in diverse rondes heel wat schermen open om iedereen toe te laten en om de presentaties van de leerlingen te volgen. Hoewel we in de eerste ronde nog tegen wat kleine opstartfoutjes aan liepen, ging het daarna als vanzelf. We zagen flitsende powerpoints, overtuigende presentaties, geanimeerde gesprekken tussen ouders, opdrachtgevers en leerlingen, maar het mooiste wat we zagen waren leerlingen die straalden als ze aan het woord waren of feedback krijgen van hun opdrachtgevers. Hiervoor deden we het. Leerlingen verdienen deze aandacht na het uitvoeren van zulke grote projecten met zoveel verantwoordelijkheid.

Met 105 aanwezigen, 19 presentaties en 338 views zijn wij meer dan tevreden over deze middag. Enorm trots op de v4-leerlingen die het praktijkvak o&o op hun eigen manier online, thuis, achter de computer toch zo hebben weten te volgen en met deze eindpresentaties hebben laten zien waar ze toe in staat zijn, dat het volgend jaar in de, nog steeds, nieuwe werkplaats een waar feest is om deze groep weer te mogen ontvangen.

Natasja Beemsterboer
technator
docent Nederlands / Onderzoek en Ontwerp« ga terug