Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Michaël Talent: een virtuele ontmoeting

06 april 2021

Het is een keuze. Dromen over wat je allemaal moet missen of genieten van wat je hebt. Vrijdagavond traden leerlingen en leraren op tijdens Michaël Talent 2021 en via een magische verbinding vormden wij thuis hun publiek.

Natuurlijk was het anders dan anders, maar wat was het gaaf. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was keken we naar een avondvullend programma. Ondertussen namen ruim honderd deelnemers aan de Gamenight het tegen elkaar op. 

De twee presentatrices Charlotte Verhoeff en docent Nederlands Rose van Ingen zwaaiden naar het beeldschermpubliek. In kleine vakjes zag je ze zitten in huiskamers, op bed, op de bank, samen met honden, katten en familieleden. Ik zag mezelf nog klappen voor de drie broertjes Hackmann, terwijl het nummer al voorbij was. Die ‘band of brothers’ vormen inmiddels bekende gezichten, maar elke editie telt ook debutanten.



‘Nee, ze schrijft geen eigen nummers’, antwoordde brugklasleerling Sophia Piek desgevraagd. Waarom zou ze als je op piano de wereldhit ‘Blinded by the lights’ van The Weeknd ten gehore kunt brengen. Een jaargenoot, Thijs Vasen, ontpopte zich als een talentvolle DJ.

Maar er waren ook deelnemers met kwaliteiten van een andere orde. Janne van Braam kan ieder woord binnen een paar tellen achterstevoren zeggen. Ze werd op de bank van een nagebouwde huiskamer gekoppeld aan natuurkunde docent Bas de Gier die van ieder woord kan zeggen uit hoeveel letters het bestaat. Een leuk duo.

De vier, door leerlingen bediende camera’s, zwenkten van de huiskamer naar het podium om docentenband No Signal of Anouk Beenen en Charlotte Verhoeff vast te leggen. Die deden een nummer van Harry Styles. Top, maar hun microfoon bleef uit. Het bleek om een dansact te gaan. Dat had ik even gemist omdat ik koffie haalde. Een livestream biedt iedereen de mogelijkheid tot een eigen koek en zopie.  

De professionele ondersteuning van M-Sound leverde prachtig beeld op. Het puntje van de tong van de drummer, de vingers van de gitarist tijdens een solo of de dansende stofjes in de spotlight achter Linsey Rijsenbrij en Marijn Kerkhoven tijdens hun Mega Mindy act. 

Docenten zijn gewend aan optreden, maar op een podium en voor de camera dat is toch andere koek. Muziekdocent Jan Jaap Doeven en zijn vrouw zongen vanuit een aparte studio waar later Ramon Busch en Aimée Dwars zich bijvoegden voor een geweldige afsluiting. Ze brachten een eigenzinnige Nederlandstalige versie van Suzanne van Leonard Cohen. Er was ook cabaret in de vorm van De Grote Improvisatieshow, een soort voortzetting van de Lama’s. Eerste opdracht: ‘Wat is de allerslechtste opmerking bij een first date?’ ‘Zo jij hebt je bordje ook goed leeggegeten.’ Of het onderdeel: ‘De allerslechtste doventolk.’ Docenten die grappig doen buiten hun eigen leslokaal, je moet maar durven. 

Het was een rijke avond die met een muisklik was verdwenen. Alleen de gamers zullen nog wel even hebben doorgespeeld. 

Arjen van Ginkel

(noot van webmaster: foto's staan niet altijd bij de genoemde namen en niet in de volgorde van optreden)



« ga terug