Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

NLT klas denkt mee met wereldbedrijf

02 december 2020

Op woensdag 2 december kregen 37 leerlingen uit vwo 6 tijdens hun blokuur NLT een cursus Scrum zoals dat binnen het wereldwijd opererende bedrijf Worley gegeven wordt. Worley is een groot ingenieursbureau met 1500 werknemers in Nederland, en wereldwijd 51000 werknemers.

Binnen de pool van 1.500 medewerkers in Nederland zijn 54 verschillende nationaliteiten aanwezig. Dat laat zien dat het voor Worley moeilijk is om aan gekwalificeerd (technisch) personeel te komen voor de uitvoering complexe en kostbare grote projecten.

Worley gaat Scrum wereldwijd inzetten om de communicatie binnen een project beter te maken, en de verantwoordelijkheid binnen een project bij de ingenieurs zelf te leggen. Om de Scrum cursus online te kunnen aanbieden (niet alleen vanwege de corona pandemie, maar ook om CO2 uitstoot te verminderen), heeft Worley de hulp gevraagd aan onze leerlingen: Worley wil in plaats van Lego als oefenmateriaal tijdens de cursus graag gebruik maken van een online game.

Een team van V6 gaat hiermee (al scrummend) met Worley aan de gang en hopen aan het eind van dit project een game op te leveren dat voldoet aan de wensen van de cursus leider Guus van der Meer.
In elk geval resulteert dit project in een TED talk voor de klas in de collegezaal als afsluiting van het cursusjaar NLT. 

Nick Vermeulen
Docent Biologie, NLT, Onderzoek en ontwerp, ICT
Technator SMC



« ga terug