Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

O&O 2019-2020: Klas 2

09 oktober 2020

In de tweede klas zijn we in het schooljaar 2019-2020 begonnen met het maken van een mobielhouder. Deze mobielhouder bestaat uit drie materialen, hout, kunststof en aluminium, die de leerlingen met elkaar moeten verbinden.

De vaardigheden die ze daarmee opdoen kunnen ze later weer gebruiken bij andere projecten.  Zo leren ze werken met de kolomboor, de zaagmachine, de boormachine, en de popnageltang. Na het maken van de mobielhouder hebben ze een elektrospel ontworpen en gemaakt. Hierbij leren ze een werkende stroomkring te maken, en solderen ze daarvoor koperen draad.

Na deze skills heeft de tweede klas meegedaan met de landelijke First Lego League. Bij deze wedstrijd gaan teams aan de slag met een onderzoeksthema en leren zij robots te programmeren. Dit jaar stond ‘City Shaper’ centraal. 
Het ging erom de stad van de toekomst te ontwerpen.  Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met Lego Mindstorms, om hier vervolgens verschillende 5missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. De groep die binnen de tijd, 3 minuten, de meeste punten weet te scoren wint de robotwedstrijd. Daarnaast wordt gekeken naar de creatieve en innovatie oplossingen die zijn bedacht door het team om de stad van de toekomst te ontwikkelen. 

Het derde project in het tweede jaar was Viruskenner. Leerlingen hebben zich verdiept in verschillende virussen. Het was begin januari dat we hiermee startten, en het Coronavirus dook op. Eerst ver weg, steeds dichterbij. Het werd daardoor een heel actueel project. Leerlingen hebben geleerd hoe virussen zich verspreiden via verschillende transmissieroutes en hebben gekeken naar bestaande preventieprotocollen. Na dit onderzoek gedeelte hebben zij nagedacht over methodes om virusverspreiding verder tegen te gaan. De eindronde van dit project zou ook een landelijke finale zijn. Dit ging helaas niet door vanwege het Coronavirus.

Het laatste project ‘Een duurzame tuin op het SMC’ werd helemaal digitaal gedraaid. De leerlingen gingen aan de slag om manieren te bedenken om de biodiversiteit te laten toenemen rond school. Er zijn vogelhuisjes ontworpen, insectenhotels en ook is er nagedacht over de indeling van de tuin. Het werk is uiteindelijk via video gepresenteerd.



« ga terug