Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC in de subtop bij de Junior Wiskunde Olympiade 2021

05 oktober 2021

Op donderdag 23 september 2021 werden 5 leerlingen van het St. Michaël College uitgenodigd om mee te doen aan de Junior Wiskunde Olympiade. Om dat voor elkaar te krijgen moet je bij de kangoeroewedstrijd in jouw jaarlaag bij de beste 100 leerlingen van Nederland zijn geëindigd. Het is in feite dus een soort finale van de kangoeroewedstrijd.

Normaal gesproken vindt deze wedstrijd bij de VU plaats, maar de afgelopen jaren is alles anders. Vorig jaar ging de finale in het geheel niet door en dit jaar moest je als school ervoor zorgen dat de leerlingen ergens rustig aan de slag konden.
Dankzij de roostermaker en een PAL als surveillant konden de leerlingen van half twee tot kwart over vier de wedstrijd online maken. 
Deze bestond uit twee delen. Het eerste deel bevatte multiple choice vragen en het tweede deel had vragen waarbij je alleen een getal als antwoord kon geven.
Daarna was het een paar dagen wachten op de uitslag, maar die werd op zaterdag online gedaan.
Daar bleek dat onze leerlingen het best aardig hadden gedaan:
 
Klas 2:
  • 12e Wouter Geldof (22 pt)
  • 47e Luke Wals (14 pt)
  • 55e Lara Sieben (12 pt)
Wouter had evenveel punten als de nummers 10 en 11, maar door een lagere score bij de kangoeroewedstrijd viel hij net niet in de prijzen.
 
Klas 3:
  • 16e Bram van Mil (21 pt)
  • 23e Suzanne Azier (20 pt)
Al met al een bijzonder fraaie prestatie. We verwachten de komende jaren nog veel van deze leerlingen te horen bij andere wiskunde wedstrijden !


« ga terug