Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC raakt de juiste noot

22 maart 2021

Afgelopen 12 maart was het moment daar. De eindexamenklassen muziek sloten het examenvak muziek af met de Eindexamenpresentatie! Normaal gesproken vindt deze plaats op het grote podium in de aula, maar bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen.

Onder begeleiding van de vakgroep muziek en met behulp van geluidsbedrijf M-Sound is het recentelijk volledig gerenoveerde en opnieuw ingerichte muzieklokaal, Het Odeon, voor heel even getransformeerd tot een volwaardige televisiestudio, van waaruit de gehele presentatie live geregisseerd werd en direct uitgezonden werd naar alle familie, vrienden en iedereen die het wilde zien.

Net zoals altijd heerste er een gezonde spanning, maar bovenal was er veel plezier bij de leerlingen. De door leerlingen zelf gevormde bandjes speelden muziek van Golden Earring, Weezer, Herbie Hancock, Dire Straits en Van Halen, maar ook kleine bezettingen brachten liedjes van Nina Simone, Christina Perri en Lilian Hepler het publiek op afstand in vervoering. 
Zoals elk jaar hebben de leerlingen gezamenlijk (een hele puzzel) op 1,5 meter afstand geopend met het nummer “September” van Earth, Wind and Fire en op dezelfde manier sloten zij af met de prachtige ballad “Purple Rain” van Prince. 

Dankzij de mogelijkheid om de avond op deze manier te organiseren hebben de leerlingen de kans gekregen om ondanks alle maatregelen op een unieke manier hun talenten te presenteren en zo vele leerlingen en muzikanten in spé te inspireren om als muzikant in hun voetsporen te treden. 

Namens de vakgroep muziek,

Jan Jaap Doeven
Docent Muziek en CKV



« ga terug