Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC thuisbasis toptalent

03 december 2020

Elk mens heeft talenten. De een kan goed koken en de ander kan een goed verhaal vertellen. Elke leerling heeft talenten. In een schoolvak of in organiseren. Het SMC vindt het belangrijk dat leerlingen hun talenten leren ontdekken én te ontwikkelen. In dit artikel willen we een of meer leerlingen die in de sportwereld, muziekwereld of op ander gebied de top willen bereiken in het zonnetje zetten. Dit keer Rik te Linde en Taecke van Dam van Isselt.


 

Rik te Linde

Rik zit in havo 4 en kanoot bij KV De Zwetplassers. 
Begin september is Rik Nederlands kampioen K1 - Marathon geworden. Al klunend en gebruikmakend van tactiek kwam Rik als eerste over de finish. In het filmpje in dit artikel krijgt u een idee wat het precies inhoudt. En als u goed kijkt ziet u ook Rik in actie… 

Rik is een stille kracht die altijd maar doorgaat, een doorzetter, want anders red je het niet op een marathon. Eind september zou hij op een internationaal toernooi in Hongarije zich kunnen meten met leeftijdsgenoten uit andere landen.

Helaas voor Rik is dat vanwege de coronamaatregelen niet doorgegaan.
We zijn ervan overtuigd dat hij deze kans volgend jaar zeker zal pakken!

Taecke van Dam van Isselt

Taecke is dit schooljaar begonnen in de brugklas. Het is voor alle leerlingen reuzespannend om te beginnen op de middelbare school. Taecke wordt dan ook nog in die maand “Speler van de Maand”! Die maandelijks toegekende titel is voor spelers die zowel in het veld als buiten het veld inzet tonen en zich ontwikkelen.
Over Taecke meldde zijn trainer dat hij doelbewust werkt aan zijn ontwikkelpunten en daarmee thuis en op het veld goed mee aan de slag gaat, waarmee hij laat zien dat hij dat goed kan plannen. Goed plannen is voor veel leerlingen lastig. Sportactiviteiten kunnen bijdragen tot het gerichter plannen van alle activiteiten. Wel is daar vaak sturing en begeleiding bij nodig.
Elke sporter heeft een coach nodig om zichzelf te verbeteren en elke leerling heeft een mentor en ouders nodig om de schoolse zaken voor elkaar te krijgen en gemotiveerd te blijven.
Leuk is dan om te zien dat in het lijstje Spelers van de maand, zie hier, oud-leerlingen zoals Guus Til en Peer Koopmeiners mét een diploma van school gegaan zijn en hun talenten op het sportveld laten zien!



« ga terug