Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC-team personeel en leerlingen lopen geslaagde doch zware Damloop

23 september 2019

Ook dit jaar nam het SMC met een team aan leerlingen en personeelsleden weer deel aan de Dam tot Damloop. Alle deelnemende collega's en (oud-)leerlingen wisten in mooie tijden gezond en soepel te finishen, al gaven de meeste deelnemers desgevraagd aan de omstandigheden als erg zwaar te hebben ervaren.

Het was erg warm en benauwd en menig loper moest een eventueel vooraf bepaalde streeftijd tijdens de loop dan ook wat naar beneden bijstellen. Ook het besluit van de Damlooporganisatie om de laatste 4000 (van in totaal 46.000) lopers niet meer te laten starten, toont aan dat de loopomstandigheden verre van optimaal waren. Dat mocht de pret en gezelligheid in het SMC-team echter niet drukken: alle SMC-lopers waren allemaal al gefinisht toen dat besluit viel. De enige die duidelijk geen last had gehad van de zware omstandigheden, was collega Jeffrey Wouda die de Damloopafstand van 16,1 kilometer (10 Engelse mijl) met een orkaansnelheid wist te volbrengen in een tijd van één uur en vijf minuten. Topprestatie! Maar het feit dat alle SMC-lopers de volledige 16,1 kilometer allemaal in een keer wisten uit te lopen, is net zo'n topprestatie: complimenten en felicitaties aan hen allemaal! 

Alexander Auerbach



« ga terug