Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Technasium postermarkt 2022

07 juni 2022

Op woensdag 1 juni sloten de leerlingen uit Vwo 2 hun laatste Technasium project van het jaar af met een postermarkt. De afgelopen weken hebben de leerlingen voor delicatessenzaak Roxy’s Deli uit Zaandam onderzocht hoe zijn gesneden producten ‘vers’ kunnen houden voor op hun belegde broodjes.

Deze onderzoeken hebben de leerlingen vertaald tot een posterpresentatie. Niet alleen de opdrachtgever kwam langs op de markt, maar ook de betrokken expert dr. Matthijs Dekker van Wageningen University and Research Centre kwam langs om de presentaties te beoordelen.

Voorbeelden van de ideeën: om uitdrogende komkommer tegen te gaan kunnen de plakjes in een bakje water worden gelegd en door een avocado in olijfolie te bewaren blijft deze mooi zacht. Opdrachtgeefster Roxanne Filius bedankte de leerlingen voor hun creatieve oplossingen en gaat in haar winkel een aantal oplossingen verder uitproberen. 

Remco Levenbach
Docent Onderzoek & Ontwerpen



« ga terug