Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Teun de Koning (vwo 6) speechkampioen Noord-Holland

01 april 2020

Voor de derde keer op rij heeft het SMC de eerste plaats weten te behalen voor de speechwedstrijd (V-Rede), onderdeel van de landelijke scholierendebatwedstrijd ‘Op weg maar het Lagerhuis’. Na Rosalie de Kerf (2018) en Stacey de Vries (2019) wist Teun de Koning dit jaar de speechprijs voor het SMC binnen te slepen. Nu Teun provinciale winnaar is, zal hij op 8 april in actie komen in de landelijke finale tegen de andere provinciewinnaars.

Helaas kwamen de andere SMC-debatteamleden dit schooljaar niet in actie. Goed voorbereid waren ze zeker! Tot de tanden toe retorisch bewapend, stonden ze te trappelen om op 13 maart de strijd aan te gaan tegen de andere scholen in Noord-Holland. Maar corona gooide roet in het debat-eten. Na drie prijswinnende debatteams in de afgelopen jaren (goud 2017, zilver 2018 en goud 2019) moest dit team teleurgesteld constateren dat de debatwedstrijden op het laatste moment werden geannuleerd. De V-Redebattle, een zelfstandig wedstrijdonderdeel, kon echter wel doorgaan doordat scholen hun V-Redes konden opnemen en insturen.  

Dankzij de creativiteit en inzet van Teun, en dankzij de inbreng van alle andere debatteamleden op zijn V-Rede tijdens de vele bespreek- en oefensessies, kunnen we dus toch nog spreken van een heel mooi resultaat voor het SMC. Teuns speech is hier te zien:

Wij zijn (alweer) trotse coaches!

Lisa van Tongeren 
Alexander Auerbach« ga terug