Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Uitgerekend SMC bij de wiskunde onderbouwdag 2021

05 oktober 2021

Zoals elk jaar doet het St Michaël College trouw mee aan de wiskunde onderbouwdag. Dit is een teamwedstrijd voor derdeklassers, die een dag lang aan een probleem moeten werken dat wiskundige maar vaak ook maatschappelijke aspecten bevat. Dit jaar was het thema "Lentediner" en de leerlingen moesten in groepjes van drie een opzet voor een restaurant maken om in Corona-tijden met de nodige restricties een diner te organiseren.

Oorspronkelijk zou deze wedstrijd in februari plaatsvinden, maar na twee keer uitstel konden onze leerlingen in juni alsnog plaatsnemen in twee lokalen om een mooi menu en een goede indeling voor het restaurant te maken. Het was inderdaad nog net lente.

Voor de leerlingen uit v3x is deelname aan deze wedstrijd verplicht en in tegenstelling tot andere jaren hebben we deze keer geen andere deelnemers toegelaten om de organisatie iets eenvoudiger te maken.

De afgelopen jaren is het SMC behoorlijk succesvol geweest bij deze wedstrijd. In 2019 behaalden we de tweede plaats met een geslaagd ontwerp voor een parkeergarage en vorig jaar waren we zelfs winnaar met een prachtige, nieuwe indeling voor een stadswijk om het hitte-effect tegen te gaan.

De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Ter voorbereiding hadden de leerlingen zelfs in groepjes met de opdracht van vorig jaar geoefend.

Eind juni hebben Kees Vleeming en ikzelf de werkstukken beoordeeld en ons beste werkstuk opgestuurd om mee te dingen naar de prijzen.
Toen kwam de zomervakantie en daarna hoorden we nog steeds een poos niets.

Begin september kwam er verlossend bericht van de organisatie. We waren alweer in de prijzen gevallen, dit keer de derde plaats !

Toen een mevrouw van de organisatie afgelopen vrijdag ons de 3e prijs kwam uitreiken, grapte ze dat ze de weg naar het St Michaël College inmiddels aardig begon te kennen.

De leerlingen, Milana Sopjes, Finn de Jong en Emma Looren de Jong, werden op de kamer van de rector uitgebreid gefêteerd. 

Komend schooljaar doen we weer mee !

Een trotse wedstrijdleider
Kees van Schenk Brill



« ga terug