Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Verslag kangoeroewedstrijd 2022

22 juni 2022

Na twee jaren waarin het bijzonder moeizaam was om de kangoeroewedstrijd te organiseren, hadden we dit jaar goede hoop dat het allemaal weer wat eenvoudiger zou gaan. De leerlingen mochten weer in één lokaal bij elkaar zitten, de surveillanten zaten niet in quarantaine thuis, dus wat zou er nu nog mis kunnen gaan… Uiteraard had de landelijke organisatie van de kangoeroe de afgelopen twee jaar ook niet stil gezeten. Om te voorkomen dat er wederom nauwelijks een wedstrijd mogelijk zou zijn, indien er een lockdown was, zijn ze in transitie naar een digitale afname. Transitie is hier het cruciale woord, want dit jaar was een beetje proefdraaien in een digitale omgeving.

Het SMC hoort al jaren bij de middelbare scholen met het grootste aantal deelnemers, maar het leek ons nog niet een goed idee om mee proef te draaien.
Het was gelukkig nog wel mogelijk om op de ouderwetse manier mee te doen, maar dit werd behoorlijk ontmoedigd en zorgde voor ons voor extra veel voorbereidingstijd en ook voor extra veel tijd na afloop.

Dit alles gezegd hebbende deden er dit jaar toch weer ruim 600 leerlingen en enkele kinderen van personeelsleden mee aan deze grootste wiskundewedstrijd in de wereld.
De uitslag liet lang op zich wachten, ……, heel lang, …………, zelfs na vele mails en aankondigen bleef de uitslag achterwege, maar eindelijk werd zij dan toch gepubliceerd (het nieuwe systeem bleek enkele kinderziektes te hebben).

Enkele leerlingen van onze school hadden het bijzonder goed gedaan. Als wedstrijdleider had ik de stille hoop dat we net als vorig jaar ook een scholenprijs in de wacht hadden gesleept, maar dit jaar waren er vanwege de overgang naar een nieuw systeem helaas geen scholenprijzen. 

Er waren gelukkig wel landelijk individuele prijzen en 5 (!) van onze leerlingen zijn landelijk in hun jaarlaag in de top 10 geëindigd, waarvoor grote hulde.

Het betreft de volgende leerlingen:

  • Sam Siderius, v6, 150 punten (maximale score !!), 1ste plaats
  • Thijs Hackmann, v5, 150 punten (maximale score !!), 1ste plaats
  • Mees Nijman, v5, 145 punten, 9e plaats
  • Tom Huijgen, v5, 145 punten, 10e plaats
  • Boaz Vijfhuizen, h4, 99 punten, 9e plaats

Deze leerlingen werden op een maandag in een grote pauze nog even door de rector in het zonnetje gezet.


Vlnr: de rector, Sam Siderius, Thijs Hackmann, Boaz Vijfhuizen, Tom Huigen, de wedstrijdleider
(Mees Nijman ontbreekt op de foto)

Volgend jaar gaan we waarschijnlijk wel proberen om in het digitale systeem mee te doen. Hopelijk werkt het dan naar behoren.

Een trotse groet van de wedstrijdleider,
Kees van Schenk Brill



« ga terug