Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC tegen voedselverspilling

30 jan 2024

In september en oktober hebben de technasiumleerlingen van klas 3 gewerkt aan een regionaal project rondom het voorkomen van voedselverspilling. Het verminderen van voedselverspilling is - naast wind- en zonne-energie - de belangrijkste maatregel om de CO2-uitstoot wereldwijd terug te dringen. Hoewel de gemiddelde Nederlander gelukkig steeds minder voedsel verspilt, lijkt er nu een stagnatie te zijn in deze daling en de leerlingen gingen aan de slag met het bedenken van een oplossing. Op 17 januari vond in Haarlem de finale plaats. Per klas mocht één team hun ideeën komen presenteren. Wij zijn met twee teams naar Paviljoen Welgelegen afgereisd.

Lees meer

Michaël LIVE 26 januari 2024

29 jan 2024

SMC Michaël LIVE 2024 Een avond vol prachtige muziek en presentaties!

Lees meer

Candlelight weet maar niet te vervelen

28 dec 2023

‘Waar zitten die zenuwen dan? In je benen, in je buik? Overal, echt overal.’ Een flard van een gesprek tussen twee leerlingen. Later staan ze op het podium en klinkt het om van te genieten. Afgelopen vrijdag was de 27ste editie van Candlelight, een klein podium, boordevol artiesten uit eigen huis. De school als talentenatelier. Een drukbezochte avond omdat er gegarandeerd wat moois valt te beleven.

Lees meer

Kerstproject 2023

15 dec 2023

Op donderdag 21 december organiseren wij het kerstproject op school. Wij zetten ons dit jaar in voor Wensenambulance Noord-Holland. Zij zorgen voor het vervoer van terminaal zieke patiënten op weg naar hun laatste wens. Op de dag van het kerstproject nemen de leerlingen deel aan verschillende workshops waarvoor ze zich van tevoren hebben ingeschreven. Er is een grote verscheidenheid aan workshops dus dat betekent dat er voor iedere leerling wat leuks bij zit!

Lees meer

Paarse Vrijdag: 8 december 2023

14 dec 2023

Afgelopen vrijdag, 8 december, werd op school Paarse Vrijdag gevierd. De GSA-commissie heeft lokaal 016/017 versierd met regenboogvlaggen, paarse ballonnen, regenboog versieringen, paarse vlaggen, nog meer regenbogen, enzovoort. Het was een ontzettend feestelijk lokaal met een schminktafel, snoepjes en een photobooth! Vanaf 8.00 tot 13.45 konden leerlingen en personeel langskomen om hun naam op de regenboogvlag te zetten, een polaroid foto te laten maken of een Paarse Vrijdag Krant te lezen. Het was de hele dag door ontzettend gezellig!

Lees meer