Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Commissies

De leerlingen van het SMC zijn heel nauw betrokken bij het organiseren van alle activiteiten op school. Om dit overzichtelijk te houden bestaan er een heleboel commissies. Alle commissies samen organiseren de activiteiten. 
 
Aan het eind van het schooljaar kun je je opgeven voor de commissies voor het volgende jaar.
 

Waarom zou ik me opgeven voor een commissie?

Om de commissies te versterken zijn we op zoek naar enthousiaste leerlingen die het leuk vinden om samen de spectrascholaire activiteiten nog leuker te maken. Ben je creatief en/of lijkt het je leuk om verschillende activiteiten te organiseren? Dan is dit jouw kans om jezelf te ontplooien en je stem te laten horen binnen de school! 
 
Je leert veel op organisatorisch gebied en krijgt veel verantwoordelijkheid, maar wel in een ontspannen omgeving. Daarbij ontmoet je veel mensen en maak je snel nieuwe vrienden uit allerlei jaarlagen. Bovendien is er aan het begin van het nieuwe schooljaar een commissietrainingsmiddag, waarna je de dag en avond gezellig afsluit samen met alle commissieleden van spectrascholair. Leuke bijkomstigheden zijn verder dat je gratis toegang hebt tot de door jou georganiseerde activiteit én je krijgt wat drankbonnen.
 

Wat vragen we van je?

  • We vragen inzet bij het organiseren en klaarzetten van de activiteiten die worden geregeld door de commissie waar je in zit. Commissielid zijn is dus vrijwillig, maar niet vrijblijvend.
  • Bij de taken van de commissieleden hoort behalve het klaarzetten natuurlijk ook altijd het afbreken en opruimen. Het lijkt misschien niet het leukste deel van de avond, maar het hoort erbij én je doet het met een grote groep, waardoor het erg gezellig is.
  • We vragen visie en ideeën. Je bent een leerling van het St. Michaël College, dus je hebt ideeën en dat laat je merken. Als zaken beter kunnen, dan kun je dat via de commissies uitvoeren.
  • Als je in een commissie wilt, moet je daar natuurlijk wel tijd voor hebben. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een keer echt niet kan, maar over het algemeen moet je wel beschikbaar zijn op de dagen van de door jouw commissie georganiseerde activiteiten.
  • Je zit volgend jaar in de tweede klas of hoger en de activiteiten belemmeren je eindexamen niet.

Hoe gaat de selectie?

Als je je hebt ingeschreven voor een commissie betekent dat niet automatisch dat je ook in die commissie komt. Dit hangt o.a. af van het aantal leerlingen dat zich heeft ingeschreven. Bovendien hebben de voorzitter en coördinator spectrascholair een medebepalende stem. Wanneer de inschrijvingen gesloten zijn, word je uitgenodigd voor een gesprek in het spectrakantoor in de gang bij de kluisjes. Begin juli hangt op het raam van het spectrum de lijst van nieuwe leden.
 

Inschrijven?

Om alle activiteiten van komend schooljaar door te laten gaan, hebben we veel enthousiaste leerlingen nodig! Zit er ook een leuke commissie voor jou tussen? Schrijf je dan vóór 15 juni in via https://smcsenses.nl/commissies !
 
Hopelijk zien we je volgend jaar terug in één van onze commissies!