Van vmbo-t 4 en naar havo 4

Volg je een vmbo-t-opleiding en overweeg je na je slagen over te stappen naar 4 havo? Dan kun je in Zaanstad op verschillende scholen terecht die een havo-opleiding aanbieden, waaronder het SMC. Je bent van harte welkom!

Op de Zaanse scholen geldt dat alle vmbo-t-leerlingen die:
- een gemiddelde halen van een 6,8 voor hun eindexamen;
- de kernvakken Engels, Nederlands en wiskunde minimaal afronden met een 6,5; en
- een positief havo-advies krijgen van hun vmbo-school;
kunnen doorstromen naar 4 havo. Voldoe je niet geheel aan die eisen, dan zal er naar andere zaken gekeken worden om te beoordelen of je kansrijk bent op het havo. Ook dan heeft het dus zin om je aan te melden voor een eventuele overstap naar havo 4.

Aanmelden voor de overstap en een intakeprocedure kan t/m begin maart 2017. Je kunt een aanmeldingsformulier halen op je eigen school (meestal bij de decaan) en daar moet je het ingevulde formulier ook weer inleveren.

Wil je meer informatie over een eventuele overstap, over het SMC en over de aanmeldings- en intakeprocedure? Kom dan op een van de twee informatieavonden die we speciaal organiseren voor vmbo-leerlingen die willen overstappen en hun ouders. Deze avonden vinden plaats op:

29 november om 19:30 uur

dinsdag 6 februari om 19.30 uur (Open Huisavond met aparte voorlichtingsronde voor vmbo-overstappers in lokaal 009 om 19.30 uur).

De brochure 'van VMBO naar HAVO in de Zaanstreek' kun je hier downloaden

Wil je nu al meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met dhr. A. Auerbach, afdelingsleider van de havo-bovenbouw op het SMC, via aauerbach@stmichaelcollege.nl.