Commissies

De leerlingen van het SMC zijn heel nauw betrokken bij het organiseren van alle activiteiten op school. Daarvoor hebben we een heleboel commissies, die samen alles organiseren van de pannenkoekenactie tot het eindfeest.

Aan het eind van het schooljaar kun je je opgeven voor de commissies voor het volgende jaar.

Waarom zou ik me opgeven voor een commissie?

Om de commissies te versterken zijn we op zoek naar enthousiaste leerlingen die het leuk vinden om samen de spectrascholaire activiteiten nog leuker te maken. Dus ben je creatief en/of lijkt het je leuk om verschillende activiteiten te organiseren? Dan is dit jouw kans om jezelf te ontplooien en je stem te laten horen binnen de school! Je leert veel op organisatorisch gebied en krijgt veel verantwoordelijkheid, maar wel in een ontspannen omgeving. Daarbij ontmoet je veel mensen en maak je snel nieuwe vrienden, uit allerlei jaarlagen. Bovendien is er aan het begin van het nieuwe schooljaar een commissietrainingsmiddag, waarna je de dag en avond gezellig afsluit samen met alle commissieleden van spectrascholair. Leuke bijkomstigheden zijn verder dat je gratis toegang hebt tot de door jou georganiseerde activiteit én je krijgt wat drankbonnen.


Wat vragen we van je?

We vragen inzet bij het organiseren en klaarzetten van de activiteiten die worden geregeld door de commissie waar je in zit. Commissielid zijn is dus vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Bij de taken van de commissieleden hoort behalve het klaarzetten natuurlijk ook altijd het afbreken en opruimen. Het lijkt misschien niet het leukste deel van de avond, maar het hoort erbij én je doet het met een grote groep wat het erg gezellig maakt.

We vragen visie en ideeën. Je bent een leerling van het St. Michaël College, dus je hebt ideeën en dat laat je merken. Als zaken beter kunnen, dan kun je dat via de commissies uitvoeren.

Als je in een commissie wilt, moet je daar natuurlijk wel tijd voor hebben. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een keer echt niet kan, maar over het algemeen moet je wel beschikbaar zijn op de dagen van de door jouw commissie georganiseerde activiteiten.

Je zit volgend jaar in de tweede klas of hoger en de activiteiten belemmeren je eindexamen niet.


Hoe gaat de selectie?

Het is niet automatisch zo dat je in de commissie komt waarvoor je je hebt ingeschreven. Dit hangt o.a. af van het aantal leerlingen dat zich heeft ingeschreven. Ook hebben de voorzitter en coördinator spectrascholair een medebepalende stem. Na de inschrijvingen word je uitgenodigd voor een gesprek in het spectrakantoor in de gang bij de kluisjes.

Begin juli hangt op het raam van het spectrum de lijst van nieuwe leden.

Inschrijven?

Om alle activiteiten van komend schooljaar door te laten gaan, hebben we dus veel enthousiaste leerlingen nodig! Zit er ook een leuke commissie voor jou tussen? Schrijf je dan vóór 19 juni in via https://smcsenses.nl/commissies!

Hopelijk zien we je volgend jaar terug in één van onze commissies!